Markedsverdi i kryptovaluta – Forstå markedsverdi i 2019

Enkelt sagt er markedsverdi for kryptovaluta den totale verdien av all virtuell valuta i omløp. Men hva om vi graver litt dypere? Ta for eksempel Bitcoin – den kraftigste kryptovalutaen. Det er kjent at ikke alle BTC som tas i betraktning ved bruk av store bokstaver, virkelig er tilgjengelige. Mange mynter går tapt for alltid sammen med brente disker, glemte passord og feil sendeadresser, og antall slike er estimert i millioner – en betydelig truende feil. Og hva med faktorene som påvirker kapitalisering? Vi foreslår å snakke om alt dette.

Hvordan beregne en kryptovalutas markedsverdi?

La oss starte med det enkleste emnet – hvordan beregne kryptovalutaens kapitalisering. For å gjøre dette må du multiplisere det totale antallet mynter som slippes ut med verdien. Når det gjelder Bitcoin, vil kapitaliseringsberegningen på tidspunktet for skrivingen av denne artikkelen se slik ut:

C = $ 5322 (pris per BTC) * 17659437 (sirkulerende forsyning) = $ 93,98 mrd

Vanligvis blir kryptokurrencyens pris i markedet beregnet i et par med den amerikanske dollaren. Formelen er enkel: den indikerer allerede antall eiendeler i omløp. Men for å være rettferdig, bemerker vi at en ukjent del av tokens går tapt. Derfor er det best å ta de foreslåtte tallene basert på tro.

Total kryptomarkedsverdiBilde av TradingView

Hvis du er for lat til å åpne kalkulatoren, er det en enklere måte å sjekke kapitaliseringen av markedet generelt og hver kryptovaluta spesielt – dette er nettsteder som TradingView og Coinmarketcap. De gir fullstendig informasjon om markedet i form av sanntidsdiagrammer, og til og med med alle detaljer. Dette er autoritative ressurser, hvis data nesten alltid kan stole på. Uansett er det ikke noe alternativ.

Hvilke faktorer påvirker kapitalisering av kryptovaluta?

Kryptovalutaer er penger som ikke er fiat, som i de fleste tilfeller ikke er verdt noe, siden de ikke støttes av gull eller papirer. Derfor faller stabiliteten til slike eiendeler helt på skuldrene til menneskene som er interessert i dem. Derfor kan mange faktorer ha innvirkning på markedsverdi og kryptovalutakurser:

  1. Markedsatferden til store aktører og investorer

  2. Nyhetsbakgrunn

  3. Generelle trender i markedet

  4. Holdninger og handlinger fra regulatorer

  5. Samfunnsinteresse

Den totale sirkulasjonen i markedet spiller en veldig viktig rolle. Med begynnelsen av det aktive kjøpet av poletter overstiger etterspørselen tilbudet fordi attraktiviteten til kryptovaluta øker, noe som betyr at prisen vil bli tatt av en opptrend. Veksten av kapitalisering fortsetter til spillerne tar fortjeneste. Dette kan følges av en korreksjon og fortsatt vekst, eller en reversering av trenden.

En viktig faktor er kryptovaluta sirkulasjon i markedet. Bare kapitalisering og tokenverdi alene er ikke nok til å avklare bildet. Tross alt, hvis myntene handles aktivt, er det interesse for dem. Den gjennomsnittlige normale sirkulasjonsgraden per dag er 15-20% av den totale kapitaliseringen.

Topp 5 kryptovaluta kapitaliseringer

Nå er den totale kapitaliseringen av kryptovalutamarkedet rundt 178 milliarder dollar, men Bitcoin setter den generelle stemningen. Det utgjør 52,6% av alle digitale eiendeler (vi beregnet aktiveringen av BTC tidligere). Den nærmeste forfølgeren, hvis vi kan si det, er Ethereum (10,69%). Deretter går Ripple (8,01%), Bitcoin Cash (3,1%), EOS (2,79%) og andre.

Total markedsverdi dominansBilde av TradingView

Denne fordelingen av krefter antyder at knapt noe truer Bitcoin-regelen, og at den vil sette den generelle stemningen i markedet. Mike Novogratz sa om vekstutsiktene til BTCs kapitalisering i et intervju med Anthony Pompliano:

“Gull har en markedsverdi på $ 8 billioner eller en markedsverdi på $ 7,5 billioner. Og så har vi 100 ganger rabatt på det. Vi kommer ikke dit i Bitcoin det neste året eller to. Men kan det skje over en 20-årsperiode? Enkelt.”

Konklusjon

Kryptovaluta kapitalisering er ikke så enkelt som det virker ved første øyekast. For mange faktorer kan påvirke det.

Fra 2017 til 2019 var vi vitne til en økning i markedsverdi utover 600 milliarder dollar, dens fall under 100 milliarder dollar og en ny bevegelse oppover. Om det blir permanent er ikke kjent ennå. En ting er sikkert: når du velger en eiendel som en potensiell investering, du bør ikke bare ledes av kapitaliseringsindeks. Det er mange påvirkningsfaktorer.