8 populære Monero-lommebøker 2019

Rett etter lanseringen har Monero raskt blitt en populær kryptovaluta – antall XMR-holdere har økt betydelig. Kryptosamfunnet har anerkjent sin verdi: Monero er perfekt for anonyme transaksjoner, den gir rask hastighet uten høye avgifter. Hvis du drømmer om å være den neste kryptoholderen som kan dra fordeler av denne kryptovalutaen, bør du vurdere å finne en pålitelig XMR-lommebok. Å velge den første lommeboken du ser er en stor feil. Alt i alt er vi alle kresne kunder når det gjelder valg av en ekte bank, og den samme tilnærmingen bør praktiseres når du er på jakt etter depositaren for dine kryptorikdommer.

I denne guiden vil vi gjennomgå XMR-lommebøker som er verdt din oppmerksomhet, og lære å velge en anstendig kryptodepot.

Hvordan velge en verdig XMR lommebok?

Dessverre er det ikke så mange Monero-lommebøker – bare noen få fungerer med denne valutaen. Imidlertid er det fortsatt en sjanse for å plukke opp en feil løsning. Selvfølgelig er en ideell plattform den som passer dine personlige behov. Imidlertid gjelder noen få viktige krav på alle lommebøker uten unntak.

 • XMR-støtte. Det er en rekke tilgjengelige plattformer som fungerer med Monero, så før du sender XMR til lommeboken din, må du sørge for at den faktisk er designet for å holde og behandle XMR.
 • Grensesnitt som er lett å navigere. Å vite hvordan du bruker en lommebok er viktig, og du bør administrere menyen riktig for å lagre myntene dine på en sikker måte. Derfor bør du se nærmere på brukergrensesnittet, tilgjengelige funksjoner og den generelle leverte brukeropplevelsen. Noen løsninger er ganske enkelt ikke laget for nybegynnere.
 • Sikkerhet. Beskyttelse er en viktig funksjon for XMR-klienter. Hvis dette også er viktig for deg, må du kontrollere at en lommebok inneholder alle nødvendige sikkerhetsverktøy, for eksempel 2F-verifisering og kryptering..
 • Beskyttelse mot hacking. Gjør disse henvendelsene: vil XMR være beskyttet mot hacking og svindel? Oppbevarer du de private nøklene, eller kan noen andre føre tilsyn med dem? Hva slags kryptering brukes til å sikre din personlige informasjon? Hva med sikkerhetskopiering?
 • Kundestøtte. Sørg for at kryptopengene dine er under beskyttelse av profesjonelle. Oppdag hvordan du kan få hjelp fra lommebokleverandøren i tilfelle plutselige problemer.
 • Konstant utvikling. Overses løsningen du vurderer å bruke, eller vedlikeholdes den av et team av dyktige utviklere som jobber hardt for å forbedre den?
 • Positive tilbakemeldinger. Les nå anmeldelser fra andre XMR-holdere som har lagt bort eiendeler i lommeboken. Dette vil gi deg en bedre forståelse av beskyttelsesnivået, om det støtter kundene og er verdt å bli brukt på daglig basis.

Nå som du kjenner mutrene og boltene til Monero lommebøker, la oss gå videre med å gjennomgå de mest verdifulle løsningene.

1. Offisiell brukergrensesnitt for Monero Desktop

Hvis du søker etter en økonomisk forsvarlig variant for XMR-mynter, bør du vurdere den offisielle stasjonære XMR-lommeboken fra det offisielle Monero-nettstedet. Den kan installeres på en PC med hvilket som helst operativsystem. Den er laget for å lette forvaltningen av Monero-midler og overføre mynter uten problemer.

getmonero lommebokBilde av getmonero.org

Dette myke er et alternativ med full node, noe som betyr at du må laste ned og synkronisere hele blockchain. Ikke bare vil det ta noen timer, men det vil også kreve mye harddiskplass og datakraft. Hvis det ikke er behagelig, velger du en annen lommebok.

Men hvis du ikke har noe imot slike ofre, bør du like løsningen. Når alt er lastet ned og synkronisert, er lommeboken virkelig enkel å bruke, men det er bedre for folk som har litt tidligere kryptoopplevelse.

Det viktigste med å sende og få krypto er veldig greit, og du vil oppdage at tilgangen til XMR-rikdommen din er både rask og trygg. Det er ikke en forståelig lommebok, så nybegynnere kan vurdere en lommebok som ikke er så vanskelig å forstå.

2. Monerujo

Denne lommeboken ble laget som en Android-mobilapp med åpen kildekode for å lagre og overføre XMR. Siden koden er åpen, har den blitt riktig analysert av uavhengige testere fra Monero-samfunnet og bekreftet at den er fri for skadelig kode.

Monerujo har blitt mainstream i Monero-samfunnet, og applikasjonen kan skryte av 4,2 stjerner på Google Play, med over 300 positive tilbakemeldinger. Antall brukere øker gradvis, og utviklere jobber kontinuerlig med forbedring.

MonerujoBilde av Monerujo

Monerujo fortsetter å kjøre som en lett løsning, noe som gir deg alternativet å administrere din egen node eller bruke noder som synkroniserer klientområdet med Monero blockchain. Derfor er appen lett – den krever noen megabyte på brukerens mobile enhet.

For en lett app er Moneroujo også full av funksjoner og funksjoner. Det lar deg importere eller generere mange adresser, slik at du kan administrere XMR-innskuddene dine mellom flere underkontoer på en app. Dette kan være nyttig når du bruker flere lommebøker til forskjellige formål – en for langvarig beholdning og en annen for handel og kjøp.

Du kan også bruke det iboende QR-kodeleseverktøyet – det letter oppgaven og eliminerer behovet for å skrive lange Monero-adresser.

Et annet praktisk element er XMR.to-tjenesten i appen: den lar klienter sende XMR til en BTC-adresse, der den automatisk blir Bitcoin. Hele prosessen kjører i bakgrunnen, så det er problemfritt og veldig praktisk når du vil gjøre online-kjøp mens du er anonym. Advarsel: En Monerujo iOS-versjon eksisterer ikke.

3. MyMonero

MyMonero presenterer en enkel tilnærming til XMR-lagring. Det er en nettlommebok som kan åpnes fra hvilken som helst vanlig nettleser. Den drives av de samme Monero core devs som jobbet på Monero Ledger og sørger for total sikkerhet for verts XMR-kontoer.

Så hvis du trenger et problemfritt alternativ for å beholde Monero uten å kjøre en full node, bør du absolutt like den nettbaserte MyMonero-menyen. Du kan registrere en konto på et øyeblikk, men ikke glem å huske eller heller skrive ned påloggingsnøkkelen på 13 ord. Den blir aldri satt på Monero-servere, så hvis den går tapt, vil du ikke få tilgang til kontoen din.

MyMonero lommebokBilde av MyMonero

Selv om denne nettlommeboken er et raskt og nyttig valg, kan den fremdeles utsette kryptobeholdningene dine for noen få farer. MyMonero advarer til og med brukere om det under lommebokgenerering og anbefaler å ikke bruke Monero i store mengder online.

Så hvis du ikke har mye Monero og ikke trenger lengre lagring, er dette noe for deg. Ellers kan du prøve maskinvare eller en papirmotpart.

4. Guarda

En av de mest allsidige kryptodepotene rundt, Guarda støtter forskjellige valutaer, og Monero er ikke et unntak. I motsetning til stasjonære alternativer er den veldig lett og intuitiv. Bekvemmeligheter er ikke begrenset av det bare – Guarda er kompatibel med to populære mobile operativsystemer, og fungerer bra i begge tilfeller.

Guarda beholder ingen kundedata eller private koder. Den personlige nøkkelen forblir i enhetens sikre minne og slettes når du avslutter økten. Guarda lar deg flytte fordelene dine med en mynt og deretter til den neste uten KYC-prosedyrer og begrensninger som kompliserer bekreftelsesoperasjoner.

5. Edge Wallet

Hvis du søker etter en god XMR-lommebok for øyeblikkelige transaksjoner, kan du se etter Edge-lommeboken. Utgitt i februar 2018, tillater Edge klienter å jobbe med forskjellige kryptoaktiva, inkludert XMR, BCH, ETH, BTC og noen ERC-20-tokens..

Edge er tilgjengelig for forskjellige mobile plattformer, men det er synd at det ikke er noen Windows-pakke. I alle fall er nedlasting helt gratis. En av Edges mest fremtredende kvaliteter er dens perfekte og brukervennlige brukergrensesnitt. Selv om du er en kryptodummy, vil du ikke finne det utfordrende å administrere XMR-rikdom via Edge.

Edge WalletBilde av Edge Wallet

Mange sikkerhetsverktøy vil garantere at eiendelene dine forblir uberørt av hackere. Ved hjelp av to-faktor bekreftelse (2FA), må du skrive inn en unik kode som sendes til mobiltelefonen hver gang for autorisasjon. Ikke bare sendes de private kodene dine for å lagres på miniprogrammet, men Edge-teamet kan heller ikke oppgi passordet ditt.

Et av Edges viktige høydepunkter er at du kan handle kryptoaktiver rett i Edge-lommeboken. I samarbeid med Glidera (et av Krakens tilknyttede selskaper) tar Edge en 1% provisjon for denne tjenesten.

Sjelden blir en bruker skuffet over Edge når han registrerer seg og begynner å bruke den – dette er en velprøvd plattform. Vi anbefaler det også for mobiltelefoner, spesielt for iOS-telefoneiere fordi Monerujo ikke er et alternativ for dem.

kort

6. Trezor (kun T-modellen)

Inntil nylig, Trezor støttet ikke Monero: Model One fungerer ikke med XMR. Imidlertid støtter den nye T-modellen et større utvalg av mynter, så det bør nevnes.

En av de eldste kryptodepotene, Trezor ble utgitt i august 2014 som den første BTC-kortlommeboken. Det gir flere typer kjølerom og har mange fordeler med en varm lommebok.

Et av de særegne høydepunktene i Trezor-lommeboken er dens design. Det er en liten gadget som er omtrent 5-7 inches lang koblet til via en USB-ledning. Det kan til og med brukes trygt på PCer med skadelig programvare.

Menyen administreres via Google Chrome eller Trezor Bridge – det er ikke veldig komplisert i navigering, så selv nye brukere vil gradvis forstå spillereglene. Trezor-lommeboken er laget for å være feilfritt koblet til Trezor-dingsen din, og hjelper klienter med å kontrollere myntene sine, starte utveksling og sjekke saldoen.

Trezor tillater å legge til et ubegrenset antall offentlige adresser etter behov for å administrere mange betalinger. Passordfraser gjør det mulig å beskytte XMR-rikdommen din. Det øker effektiviteten til sånøkkelen. Ikke desto mindre er det viktig å registrere eller huske passordfrasen, for hvis du mister den, er også penger uopprettelig tapt.

Generelt er Trezor UI intuitivt nok til å navigere, men det gir noen betydelige tilleggskomponenter til sikkerhet som andre forskjellige lommebøker ikke gjør. Før du sender XMR, bør du bli kjent med Trezor-systemet og hvordan det fungerer for å unngå feil som kan føre til at du mister krypto.

Trezor er et av de sikreste alternativene så langt. Det er umulig å hacke en forvalter uten nett uten å få tilgang til gadgeten. Det er vanligvis et kompromiss mellom sikkerhet og komfort, men Trezor tilbyr begge deler! For å holde mynter sikre og frakoblet, trenger du i utgangspunktet bare å overføre dem på enheten din og skjule den.

7. Paper Monero lommebok: Gammelt men gull

Mens folk generelt ikke anser papirlommebøker som lommebøker – som de pleide å gjøre for noen år siden – er en papirlommebok fremdeles et flott alternativ for å lagre Monero trygt lenge. En Monero-lommebokgenerator er til stede på Monero Address, og siden du holder kryptopengene dine offline, blir nøklene dine aldri avdekket.

Monero papirlommebok gir deg to QR-koder og to nøkler (den private og åpne nøkkelen som kan avsløres for å få Monero sendt til lommeboken din).

Siden det ikke kan bli hacket eller stjålet (vel, hvis du tar vare på det), er en papir-XMR-lommebok den tryggeste løsningen så langt. Det tar imidlertid litt tid og praksis å finne ut hvordan den skal brukes.

8. Ledger Nano S

Denne løsningen har blitt en av favorittkrypto-lommebøkene. Enheten favoriseres av de aller fleste brukere for muligheten til å lagre kryptomyntene sine trygt i løpet av en hvilken som helst periode. Andre fordeler er dens kompakte størrelse og lette: lommeboken kan tas med deg hvor som helst. Det er dyrere enn mange lommebøker, men du betaler en gang for å nyte den ultimate sikkerhet. Med lommebøker på nettet må du spare penger på gebyrer og provisjoner. Ledger Nano S ble laget for å lagre mange typer digitale valutaer, så det passer bra hvis du skal lagre Monero sammen med andre kryptovalutaer.

Ledger Nano SBilde av 123rf

Andre fordeler med Ledger Nano S inkluderer:

 • En praktisk skjerm. Den mest forlokkende komponenten i Ledger Nano S er den lille diskrete OLED-skjermen. Skjermen sørger for maksimal kontrast og synlighet. Den viser detaljene for transaksjoner som er gjort av brukeren. Det tjener også for å bekrefte operasjoner med krypto.
 • Multi-valuta. Den økende populariteten til store kryptovalutaer har bidratt til en høyere verdi av andre altcoins. Det byttes over 1300 kryptomynter over hele verden. Derfor vil kryptoentusiaster kjøpe en lommebok som tilbyr støtte for forskjellige kryptoaktiver. Nano S er akkurat tingen siden den tilbyr støtte for rundt 30 kryptovalutaer. Dette gjør det enkelt for kunder å handle og kjøpe nye digitale valutaer. Produsenten av denne utstyrslommeboken planlegger i tillegg å inkludere støtte for sjeldne altcoins på veien.
 • Kompatibilitet. Enheten fungerer like bra med forskjellige utbredte operativsystemer uavhengig av hva du bruker – en bærbar PC eller en stasjonær PC.
 • Utmerkede sikkerhetsfunksjoner. Sikkerhet for kryptoaktiver er fortsatt det største problemet, spesielt når det gjelder kryptopunglommer. Ingen av kryptodepotene forsvares av noen eksisterende lov. Ledger Nano S er en førsteklasses kryptolommebok med gode sikkerhetsfunksjoner. Siden det er en frakoblet lommebok, er den mye sikrere enn kolleger. Den benytter en 2-trinns bekreftelse, noe som betyr at ingen har tilgang til XMR-depositaren bortsett fra eieren. Dessuten lagres alle brukernes personlige informasjon om klienten på et trygt sted takket være private nøkler.
 • Alternativer for sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Hvis du pleide å sikkerhetskopiere pengene dine regelmessig, vil denne enheten gjøre det lettere for deg. Den genererer reserverte kopier og lagrer dem i en egen gjenopprettingsliste – sikkerhetskopier er veldig enkle å aktivere og gjenopprette pengene dine.

Du kan kjøpe en sikker Ledger-lommebok ved å bruke denne henvisningskoblingen.

Typer Monero lommebøker

Du kan lagre XMR på fire forskjellige måter – hver type lommebok har sine egne fordeler, særegenheter og ulemper.

Hardware lommebøker

I dag er dette den sikreste variasjonen du kan oppdage. En hardware wallet er en gadget som du kan lagre digital valuta på, uten å være koblet fra nettet, og beskytte den mot hackere og malware. Er du redd for å miste eller skade hardware-lommeboken din? De aller fleste slike enheter gjør det mulig for klienten å gjenopprette pengene sine ved slike anledninger. Den primære ulempen med en slik lommebok er at du trenger den fysiske tilstedeværelsen for å håndtere eiendelene dine. Dessuten koster en slik enhet omtrent $ 99 og høyere.

Online lommebøker

Elektroniske lommebøker er det vanligste valget av krypto eiendomsinnehavere: de er gratis og veldig enkle å bruke, trenger ikke plass på klientens PC, og noen tilbyr til og med støtte for flere valutaer. Du kan få tilgang til en online lommebok fra hvor som helst du har en internettforbindelse. Online lommebøker er imidlertid ikke det sikreste alternativet – de blir ofte hackers mål, og ingen nettsteder kan garantere deg 100% beskyttelse mot angrep..

Desktop Wallets

Disse lommebøkene er stort sett de samme som online lommebøker med en forskjell: de er installert rett på brukerens enhet og bør heller brukes av teknologikyndige folk. Dette er den primære typen lommebok som ble introdusert før alt annet. Desktop-lommebøker er ikke utbredt i dag, siden de krever mye plass på en klients PC: en opplastet blockchain kan veie hundrevis av gigabyte..

Det er også mobile lommebøker: de tar plass på brukernes smarttelefoner, men ikke så mye (opptil 100 Mb avhengig av applikasjonen som brukes). Dette er et godt alternativ for handelsmenn som foretrekker å administrere deres kryptorikdom på farten. De aller fleste slike apper er intuitive og enkle. Det er imidlertid ikke den sikreste løsningen, så ikke lagre store summer XMR ved hjelp av en mobil krypto lommebok – det er alltid risikoen for å bli hacket eller miste telefonen.

Papir lommebøker

Dette er ganske enkelt biter av papir som du har skrevet ut private nøkler på. Denne typen lommebok brukes regelmessig sammen med bankboks hvor finansspesialister oppbevarer verdifulle papirer. Høres meningsløst ut? Ikke skynd deg med å dømme – Winklevoss-tvillingene pleide å oppbevare sine private nøkler i bankens sikre innskudd. Det var en smart beslutning, ikke sant?

kort

Bunnlinjen

Nå som vi har diskutert hvilke løsninger som er verdt å vurdere, er det på tide å registrere og importere kryptoaktiva. Mengden tilgjengelige Monero-lommebøker er ikke stor, men du kan fortsatt finne en perfekt passform for kryptobudsjettet ditt. Med denne guiden vil du definitivt ta det riktige valget.

Kommer til å være involvert i aktiv handel? Online lommebøker og mobile lommebøker er best egnet for det: du vil ha umiddelbar tilgang til handelsplattformer og raske transaksjoner.

Vil du ha en svært pålitelig løsning for langvarig lagring? Velg maskinvare- og papirlommebøker, spesielt når det gjelder enorme mengder Monero.

Når det gjelder sikkerhet for lagring, kan du ikke bare stole på lommeboken. Uansett hvilken løsning du velger, er du alltid ansvarlig for sikkerheten til private nøkler. Så sørg for at den er lagret på et trygt sted som ingen andre kan få tilgang til.