GUIminer Mining Guide og andre måter å utvinne Bitcoin i 2019

Gruvedrift de siste årene har blitt en dagligdags hendelse. Noen setter opp en hjemme-PC, noen åpner gårder eller kjøper spesialiserte dyre enheter som ASIC-gruvearbeidere.

I dag finnes det mange gruveprogrammer med omfattende funksjonalitet. I tillegg til deres direkte ansvar, som inkluderer gruvedrift av mynter, tillater mange av dem også å overvåke utstyrets status, spesielt ved hjelp av temperaturindikatorer og akselerasjon av skjermkort. Det er begge universelle programmer ved hjelp av hvilke forskjellige typer kryptovalutaer blir utvunnet. Noen av dem er ment for nybegynnere og har et intuitivt grensesnitt, andre er mer for profesjonelle – først og fremst er dette konsollversjoner.

Generelt, når du velger gruvedrift, er det nødvendig å ta hensyn til følgende faktorer:

 • Utstyr for gruvedrift: GPU, CPU, ASIC

 • Velg mynten du skal gruve

 • En kryptovaluta lommebok

Erfarne gruvearbeidere foretrekker å bruke sofistikert programvare med mye flere noder og funksjoner. Slike programmer kan tilpasses bedre til en bestemt datamaskin, noe som lar deg bruke datakraften maksimalt. Komplekse gruveprogrammer for Bitcoin-gruvedrift inkluderer CGMiner, Phoenix, DiabloMiner, Ufasoft Miner, BFGMiner. Å jobbe med dem krever kunnskap om MS-DOS-kommandoer.

For nybegynnere er det bedre å bruke programvare med en enkel grafisk design og minimale tilleggsalternativer. De krever mindre installasjonstid og fokuserer umiddelbart på utvinning av kryptovaluta. I dette tilfellet kan du bruke de neste programmene: GUI Miner, 50Miner, Easyminer, Bitminter. De har et intuitivt grensesnitt og krever ikke spesielle ferdigheter.

I denne artikkelen vil vi analysere de beste måtene for Bitcoin-gruvedrift i 2019.

GUIMiner Guide

For å lette prosessen med kryptovaluta-gruvedrift har mange applikasjoner blitt opprettet med et enkelt grafisk grensesnitt, som er tillegg for mer komplekse gruveprogrammer. En av de første slike applikasjonene er GUIMiner. Dette er et av gruveprogrammene du kan bruke til Bitcoin-gruvedrift, og det er spesielt populært blant nybegynnere.

GUIMiner-funksjoner:

 • Gratis open source-applikasjon

 • Designet for kryptokurvedrift på NVIDIA, AMD-skjermkort og prosessorer

 • Solo mining støttes ved hjelp av PoW-algoritmen med SHA-256 hash-funksjonen

En viktig fordel er automatisk deteksjon av PC-komponenter. I tillegg er det muligheten for en rask overgang av beregninger til integrert i prosessorkjernen.

Innstilling av GUIMiner

Før du begynner gruvedrift, må du installere de nyeste driverne for Nvidia-skjermkort med støtte for CUDA-teknologi, og for AMD-videoakseleratorer, Stream SDK-pakken eller drivere med OpenCL-støtte.

For å starte programmet må du dobbeltklikke på applikasjonsikonet i mappen der det ligger.

For å utveksle kryptovaluta med GUIMiner, må du registrere deg i bassenget, der lommebokadressen er angitt for beregning av de mynte myntene..

Velg deretter ønsket basseng i hovedprogramvinduet ved å klikke på “Server” -rullegardinmenyen, eller velg Annen linje og skriv inn vertinformasjonen din (nettverksadresse og port for tilkobling). I tillegg bør man angi brukernavnet og passordet som er angitt under registrering i bassenget.

GUIminer gruveveiledning 1Bilde av Utoday

Etter det velges gruvehastigheten ved å velge CPU-tilknytningsverdien (fra 0 til 3 i vårt tilfelle). Hvis du ønsker å bruke flere enheter samtidig, kan du starte flere minervinduer og velge nødvendig maskinvare i hver av dem.

Manuelle innstillinger foretatt av Guiminer kan lagres for fremtidig bruk via filmenyen ved å velge ‘lagre innstillinger’. Trykk deretter på startknappen, hvoretter gruveprosessen begynner.

En riktig fungerende GUIMiner skal se slik ut.

GUIminer gruveveiledning 2Bilde av Utoday

Totalt sett kan GUIMiner umiddelbart starte et stort antall gruvedriftprosesser, noe som bidrar til å øke fortjenesten betydelig. Statistikk vises i ett vindu for alle brukere. I tillegg kan den brukes til å lære det grunnleggende om gruvedrift på gammel maskinvare.

Foruten GUIMiner, er det mange andre alternativer. Så la oss analysere populære programmer for Bitcoin-gruvedrift.

Bitminter

Dette er et av de mest brukte og lønnsomme gruveprogrammene med et ganske enkelt grensesnitt. Bitminter Mining Pool eksisterer siden 2011. Grunnleggeren, Geir Hansen, er også skaperen av en av de beste grafikklientene for Bitcoin-gruvedrift. I tillegg kan Bitminter-klienten jobbe med hvilken som helst GPU.

Skiven til venstre viser hash-kraften. En bruker trenger bare å trykke på “Start Engine” for å starte gruvedrift.

BitminterBilde av Bitminter

Du kan spore fremgangen 24/7 ved å analysere statistikken i den aktuelle delen, for eksempel mengden bevis på arbeid som er akseptert og avvist av serveren og tiden brukt på arbeidet..

Bitminter-klienten har også en tekstkonsoll nederst i vinduet som gir informasjon om tid og type aktivert maskinvare, samt tilkobling til gruvebassenget.

Positive aspekter ved gruveprogrammet:

 • Forhåndsinnstilte bassenginnstillinger

 • Tverrplattformarbeid

Programvaren fungerer bare med Bitminter gruvedrift. Dette betyr at du må opprette en konto på nettstedet. Selskapets servere er lokalisert i USA og Europa, og selskapet deler sjenerøst godtgjørelse med gruvearbeidere.

CGMiner

CGMiner er en av de første applikasjonene utviklet av Con Kolivas og Andrew Smith for gruvedrift av kryptovaluta. Dette er et program med åpen kildekode som har flere versjoner for gruvedrift med GPU, CPU, ASIC på Windows, OSX og Linux.

Den siste versjonen av CGMiner ble utgitt 16. august 2018, og er ment å fungere utelukkende på FPGA og ASIC..

CGMiner er spesielt populært blant profesjonelle gruvearbeidere. Det er mange forskjellige innstillinger som hjelper til med å optimalisere ytelsen til hele gruvesystemet. Som et resultat får alle veldig høy ytelse.

De viktigste fordelene med CGMiner:

 • Mange parametere for innstillinger. De optimaliserer driften av systemet slik at kryptokurvedrift blir så effektiv som mulig.

 • Veldig enkelt oppsett. Hver nykommer som kjører programmet for første gang vil finne ut grensesnittet på 10 til 15 minutter. Du kan veldig enkelt og enkelt evaluere alle fordelene med programmet.

 • Programvaren har integrerte spesielle stoppsignaler. Deres oppgave: advare om tilstedeværelsen av kritiske feil, for eksempel overoppheting, krasj osv. Det viktigste er å holde maskinvaren i orden slik at den fungerer like effektivt i fremtiden som den gjorde i begynnelsen..

Imidlertid er det også noen ulemper:

 • I nyere versjoner er gruvedrift med GPU avviklet.

 • Uerfarne brukere synes det er vanskelig å konfigurere.

 • Få gruvedriftsalgoritmer tilgjengelig.

 • Mindre gruveeffektivitet sammenlignet med programmer med lukket kode.

CGMiner pleide å være veldig populær blant gruvearbeidere. Nå er det ikke relevant for gruvedrift av kryptovaluta med moderne GPUer, men kan brukes på noen ASIC-er. Utviklere kan bruke dette open source-programmet for å forbedre programmeringsferdigheter og lage mer avanserte kryptokurrencyapplikasjoner.

NiceHash Miner

NiceHash Miner 1Bilde av NiceHash

NiceHash er en programvare med åpen kildekode som lar brukere som ikke har eget utstyr få Bitcoin. Alle er i stand til å leie datakraft for å tjene BTC, LTC og andre altcoins uten å kjøpe maskinvare.

NiceHash Miner arbeider ut fra prinsippet om nettskygruvedrift; kunder tilbys kortsiktige kontrakter for leie av datakraft. Dette samarbeidsformatet er ekstremt praktisk og er også preget av fravær av risiko. Du trenger ikke betale fantastiske strømregninger.

Hovedtrekkene i tjenesten:

 • Dette er ikke skygruvedriften i tradisjonell forstand, under vilkårene som brukerne betaler for datakraft som tilhører tjenesten. Snarere er det en kapasitetsutveksling.

 • Rent lønnsomt er NiceHash absolutt ikke dårligere enn populær sky mining tjenester, men bare forutsatt at brukeren forstår hvordan alt er ordnet her. Risikoen for å miste pengene dine er fremdeles til stede, kortsiktige kontrakter er et lotteri i hendene på en nybegynner, og for en profesjonell, tvert imot, er det et verktøy for å tjene penger.

 • NiceHash-plattformen kan identifiseres som henholdsvis en utvekslingsplattform, her kan du ikke bare skaffe deg, men også selge datakraft.

 • Brukere av denne tjenesten er engasjert i gruvedrift kryptovaluta. Først velges utstyret, deretter bassenget og deretter algoritmen.

 • Det intuitive grensesnittet lar deg raskt forstå funksjonaliteten til programvaren. Etter en kort bekjentskap med programvaren kan du komme på jobb.

Versjoner av NiceHash

Foreløpig er det bare to versjoner av programmet. Nybegynnere bør bruke Miner, designet for å fungere med NVIDIA-grafikkort. Komprimert funksjonalitet lar deg raskt forstå hvordan plattformen fungerer og starte gruvedrift med GPU.

Det andre alternativet er NiceHash Miner Legacy, som i motsetning til den gamle versjonen har forbedret funksjonalitet. Programvaren kan brukes til å jobbe med utstyr fra AMD og NVIDIA.

Uerfarne gruvearbeidere kan støte på et stort antall forskjellige menyer og knapper, som et resultat av at de blir forvirrede og har problemer med å sette opp Miner Legacy, så det er best å starte med det første alternativet.

Laste ned og installere programmet

Følg instruksjonene som følger med for å sikre at programvaren fungerer som den skal.

Deaktiver først antivirusprogrammet, fordi det ofte blir årsaken til å blokkere nedlasting av programvare. Antivirus kan også forårsake alle slags feil i programmet.

 • Det er nødvendig å laste ned NiceHash fra det offisielle nettstedet eller GitHub. Å laste ned programvare fra ukjente kilder er farlig, og brukeren utsetter seg for den uberettigede risikoen for å installere skadelig programvare. I fremtiden kan dette føre til tap av penger tjent av gruvearbeideren.

 • Når arkivet er lastet ned, må du trekke ut innholdet i en egen mappe. Gå til denne katalogen og kjør installasjonsfilen (extension.exe). Når installasjonsmenyen åpnes, velger du språk og merker av for å bekrefte at du er enig med alle reglene for bruk av NiceHash.

 • Ytterligere prosedyrenormer åpnes, de må også leses og avtales.

 • Vent til nedlastingsprosessen er ferdig.

Systemkravene til NiceHash Miner er minimale, så det er ikke nødvendig å ha en kraftig datamaskin for å jobbe med dette programmet. Installasjon og justering av gruvearbeideren tar relativt kort tid.

Hvordan sette opp en NiceHash Miner

Når programmet er installert for å starte gruvedrift, må du velge nærmeste lokalisering. Deretter klikker du på “Benchmark” -knappen.

NiceHash Miner 2Bilde av NiceHash

Som et resultat vil programvaren teste skjermkortet og velge den mest passende kryptovalutaen. Beregningsprosessen tar hensyn til skjermkortets kraft, kompleksiteten i å generere blokker og den nåværende frekvensen av kryptovaluta.

Mens kontrollen er ferdig, oppretter vi en Bitcoin-lommebok. Du må også registrere deg for NiceHash Miner. Du kan opprette en lommebok ved å installere en mobilapplikasjon, et skrivebordsprogram eller ved å opprette en konto på en av de elektroniske tjenestene. Lommeboken kan også registreres på kryptovaluta-utvekslingen. Deretter må du sette inn lommebokadressen i den aktuelle delen av programmet, men dette kan bare gjøres etter at sjekken er avsluttet.

Hvordan gruve meg med NiceHash Miner

For å tjene digital valuta, må du først utføre trinnene som er beskrevet tidligere. Når testingen er fullført, lukker du ”Benchmark”. Klikk deretter på “Start” -knappen, hvoretter en spesialmeny åpnes.

NiceHash 3Bilde av NiceHash

Kommandolinjen viser tilgjengelige skjermkort og datakraft. Dobbel gruvedrift er mulig, noe som betydelig øker produktiviteten til kryptokurvedrift. Tjenesten tilbyr både GPU-grafikkort og CPU-prosessorer til leie.

Det andre vinduet viser NiceHash Miner direkte. Her kan du se den daglige avkastningen. Litt høyere, nemlig i fanen “Bets / Groups / Device”, kan du se maskinvarens totale hastighet. Systemet velger den mest lønnsomme algoritmen for skjermkortet ditt.

Hvis du klikker på “Kontroller statistikk” -knappen i nettleseren, åpnes en side med statiske indikatorer. Her kan du utforske lønnsomheten og effektiviteten til arbeidstakere.

BFGMiner

BFGMiner er et av de mest populære programvaren gruvedrift programmer i dag. Den ble opprettet spesielt for ASIC-gruvearbeidere, og den kan fungere med noen GPU, men du kan knapt få fortjeneste fra dem.

BFG Miner er ikke vanskelig å sette opp. Ved å bruke instruksjonene nedenfor kan du raskt konfigurere alt riktig og starte vellykket gruvedrift.

De viktigste funksjonene i BFGMiner inkluderer:

 • Muligheten for gruvedrift ikke bare på grafikkakseleratorer, men også på CPUer, så vel som på spesialiserte FPGA-systemer.

 • Brukeren får ganske mange taster for å starte, slik at du kan gjøre mer detaljerte innstillinger i arbeidet.

 • Du kan enkelt kontrollere og tildele viftehastigheten i kjølesystemet.

 • Litt høyere ytelse sammenlignet med mange andre gruveprogrammer.

 • Arbeid med mange bassenger og raskt bytte mellom dem.

For å laste ned BFGMiner, gå til det offisielle prosjektnettstedet.

Du bør ikke stole på maksimal ytelse med mindre maskinvarens fulle potensial utnyttes fullt ut. I denne forbindelse kan ikke alle gruvearbeidere avsløre maskinvaren til sitt fulle potensiale. Imidlertid er BFGMiner i stand til å gjøre det.

BFGMiner kan kjøres selv på Raspberry Pi minidatamaskiner. Det fungerer perfekt ikke bare på Windows, men også på Linux.

Som en ulempe har ikke BFGMiner et grafisk skall. Eventuelle kontrollhandlinger utføres ved hjelp av tekstkommandolinjen. Brukeren må huske på alle nødvendige taster og parametere. Men etter litt arbeid med programmet virker alt ganske enkelt og forståelig.

BFGMiner har følgende interessante funksjoner:

 • Dynamisk klokkering

 • Eksternt grensesnitt

 • Systemovervåking i sanntid

 • Vektostøtte

 • Viftekontroll

Hvordan konfigurere BFGMiner

Før du setter opp programmet, må du velge kryptovaluta for gruvedrift (Bitcoin i vårt tilfelle). Du må også åpne en kryptovaluta-lommebok og registrere deg i et basseng.

Etter at du har registrert deg i bassenget og fått lommebokadressen, må du laste ned programarkivet fra det offisielle nettstedet. Utviklere anbefaler sterkt å laste ned BFGMiner bare fra offisielle kilder.

Når du har pakket ut arkivet på riktig sted, må du opprette en bat-fil for å kjøre programmet. Dette gjøres som regel ved hjelp av en vanlig notatbok. Navnet på filen kan oppgis.

Konklusjon om BFGMiner

BFGMiner vil være et utmerket valg i mange tilfeller. Denne programvaren lar deg gjøre mange innstillinger gjennom kommandolinjen. Dette alternativet passer for mer erfarne brukere. Når det gjelder BFGMiner, kan en rekke maskinvarer brukes, ikke bare grafikkort.

Nybegynnere kan anbefales å kjøre BFGMiner i par med MultiMiner, noe som er mer praktisk med sitt grafiske miljø.

En ekstra fordel med BFGMiner kan absolutt betraktes som muligheten til å overvåke systemet og justere rotasjonshastigheten til kjølere. Videre kan administrasjon utføres selv gjennom et eksternt grensesnitt, i hvilken som helst avstand fra arbeidsstasjonen.

Selv med de minste nødvendige innstillingene, vil programmet kunne fungere ganske vellykket. Men her er den designet for det meste for AMD-kort. Eiere av Nvidia må søke etter andre applikasjoner.

MultiMiner

MultiMinerBilde av MultiMiner

Gruveprogrammet har et ganske enkelt grensesnitt, så det er veldig praktisk for nybegynnere. Klienten viser din forventede daglige fortjeneste når du bruker nåværende gruveutstyr.

Under installasjonen ber ressursen deg om å sende 1% av fortjenesten til utviklerens veske som gave for å lage denne unike ressursen.

MultiMiner er tilgjengelig på Windows, Mac OS X og Linux. Applikasjonen gjør det enkelt å bytte individuelle enheter (GPU, ASIC, FPGA) mellom kryptovalutaer, som Bitcoin og Litecoin. Programmet bruker den grunnleggende motoren (BFGMiner) for å oppdage tilgjengelige verktøy for maskinvaredesign og gir deretter en intuitiv skjerm for å velge mynter du vil bruke.

MultiMiner er designet for å betjene både nye gruvearbeidere og erfarne brukere, og har også en enkel installasjon og mange funksjoner.

Muligheter for nybegynnere:

 • Komme i gang veiviser – rask start

 • Et intuitivt grensesnitt lar brukerne raskt mestre det

 • Automatiske oppdateringer

 • Varsler om lønnsomme mynter for gruvedrift

Muligheter for avanserte brukere:

 • Evne til å tilpasse strategien for automatisk lansering av valutaer

 • Bygget proxy Stratum lar deg finne andre gruvearbeidere i MultiMiner

 • Integrering med elektroniske tjenester sikrer at informasjon om tilgjengelige tokens alltid er relevant

 • Tilgjengelighet av direkte tilgang til hovedargumentene for gruvedriftsanalyse og API-innstillinger

Funksjoner for mynteholdere:

 • Automatisk deteksjon, overvåking og kontroll av autonome gruvearbeidere (AntMiner, Avalon og KnC)

 • Fjernovervåking, konfigurasjon og administrasjon av MultiMiner-installasjoner

 • Mobil overvåking

Gruvedrift programvare sammenligning

Programvare

Algoritme og kryptovaluta

Maskinvare

Bitminter-klient

SHA-256 (BTC)

GPU, ASIC

CGMiner

NeoScrypt (BTC)

GPU (AMD)

GUIMiner

SHA-256, Scrypt (BTC)

CPU, GPU

NiceHash Miner

SHA256, Scrypt (BTC)

GPU

BFGMiner

Scrypt, RPC (BTC)

GPU, CPU, FPGA-konfigurasjon, ASIC

Multiminer

SHA256, Scrypt (BTC)

CPU, GPU, ASIC

Alderen på Bitcoin har allerede krysset tiårsmerket. I begynnelsen visste nesten ingen om det, men de siste årene har situasjonen endret seg.

I 2017 fikk skaperne av ASIC, for eksempel Bitmain, hyperfortjeneste fra produktene sine. Men i 2019 er det omvendt. Hastigheten på BTC tillater ikke brukere å kjøpe nytt utstyr, og strømkostnadene negerer all tilbakebetaling.

Hyperfortjeneste diskuteres ikke lenger, og i mange land har gruveindustrien forsvunnet helt.

Hvis prisen øker, vil gruvedrift bli gjenopplivet, og omvendt. I tillegg antas det at små gruvearbeidere vil forlate bransjen helt – tilbakebetalingstiden er for lang. Hvis tilbakebetalingsperioden tidligere var omtrent seks måneder, er det nå umulig å slå pris på ASIC, selv etter et år.

Nye hjemmearbeidere kommer ikke inn i sfæren. Dette betyr at bare store aktører vil forbli på markedet, noe som øker risikoen for kontroll og manipulasjon. Når det gjelder investorer, må de beholde sparepengene sine i håp om å forbedre situasjonen.

I prosessen med å velge den mest hensiktsmessige måten for Bitcoin-gruvedrift, er det viktig å huske at dette direkte påvirker effektiviteten i arbeidet. Videre er gruveprogrammet ikke mindre viktig enn kjøp av dyrt utstyr.

Spesifikk programvare lar enheter utføre komplekse beregninger, og bare i dette tilfellet kan brukeren få en belønning. Samtidig må vi ikke glemme at programmet direkte påvirker inntjeningen. Uansett utstyr, hvis du har kvalitetsprogramvare, øker sjansene for suksess, samt gruveeffektivitet, betydelig.