Dogecoin Mining Pools – er det verdt det?

La oss være oppriktige: vi har blitt lei av Ethereum og Bitcoin, og når det gjelder ETH og BTC-gruvedrift, ble kryptoentusiaster skuffet over dem i 2018. Bang er ikke verdt den investerte pengene. Hva skal jeg gjøre hvis du fremdeles vil være en del av cryptocurrency-familien og en stolt eier av digitale mynter? Prøv Dogecoin! La oss finne ut om Dogecoin-gruvedrift er lønnsomt, og hva de beste måtene å få tak i er.

Hvorfor Doge?

Dogecoin (DOGE) er den første mynten som var ment å være en slags vits. For å være mer presis, ble denne mynten opprettet med en klype sarkasme og en stor vilje til å gjøre krypto mer tilgjengelig for vanlige mennesker. Overraskende nok har mynten blitt populær: 200 000 følgere, 100 000 abonnenter og tusenvis av gruvearbeidere. Det er mer enn Iota og NEO har gjort. Kunne dogeskapere ha forestilt seg at deres skapelse ville antenne en slik interesse?

Dogecoin-samfunnet er stort, men hva med gruveeiendommene? Tallene viser at mynten faktisk er mer konkurransedyktig enn andre mynter sett fra blokkbelønning.

Kryptovaluta

Gruvedrift vanskeligheter (01/12/2019)

Belønning (for 1 blokk)

Bitcoin

5,618,595,848,853,28

12.5

Ethereum

2.651.619.145.272.150

5

Litecoin

6,106,167,56668499

25

Dogecoin

2.404.260.6685

10.000

Dogecoin har den største belønningen per blokk, og etterlater Verge med sine 750 mynter. Betyr det at gruvedrift av Dogecoin er mer lønnsomt? Ikke nødvendigvis. Imidlertid er det den 24. kryptovalutaen etter markedsverdi og forventes å se en grunnleggende økning i kostnadene når den fortsetter å utvikle seg. Derfor kan lønnsomheten for Doge-gruvedrift bli høyere.

Solo eller gruvedrift i bassenger?

Her kommer den første fallgruven: Det er faktisk ikke noe slikt som ren Dogecoin-gruvedrift fordi du må bryte den sammen med Litecoin. Det viser seg at DOGE-mynter ganske enkelt er biproduktet fra Litecoin-gruvedrift. Du har et valg: å bli med i et Dogecoin-gruvebasseng eller jakte på myntene på egen hånd. Hovedfordelen med gruvedrift solo er det faktum at du får belønningen alene (som er betydelig takket være en stor blokkbelønning).

Men solo mining er som å spille roulette: sjansene dine for å bryte hele blokken alene er små. Hvis du har ganske svak maskinvare, kan du bryte den uten suksess. Hvis du blir med i et basseng, skjønner sjansene dine. Men vær forberedt på å betale gebyrer.

Solo vs Mining bassengerBilde av Utoday

Uansett hvilken mynt du er interessert i, anbefaler vi det på det sterkeste bli med i et gruvebasseng. Hvorfor? Fordi de mest verdifulle krypto-eiendelene har den største gruvevanskeligheten, og å tjene dem uten noen hjelp er umulig uten et ultraavansert gruvebasseng (som de fleste av oss ikke har råd til).

De 7 beste gruvebassengene i Dogecoin

Det første du bør huske på er at Dogecoin-gruvebassenger skal støtte Scrypt hashing-algoritmen. Inntil nylig var GHash.IO det ultimate valget for Dogecoin-gruvearbeidere, men det ble stengt i 2016. Nå må gruvearbeidere søke etter alternativer, og heldigvis er det mange av dem.

1. Multipool.us

Dette er en av de eldste gruvebassengene rundt. Multipool tillater gruvedrift av 29 kryptomynter med forskjellige algoritmer, inkludert Scrypt. Flere valutaer kan utvinnes samtidig. Den største fordelen med multipool er at den har en god utbetaling. Dessuten er det ingen uttaksgebyrer, og du kan øke fortjenesten din ved hjelp av sammenslåing av gruvefunksjonen.

Multipool.us brukergrensesnittBilde av Multipool

2. Prohashing

Prohashing er blant de mest etterspurte Scrypt-gruvebassengene som brukes til gruvedrift av forskjellige altcoins. Du trenger bare å registrere deg og velge et kryptoverskudd for belønning (DOGE er tilgjengelig). Hva er de viktigste fordelene med dette gruvebassenget? Det har behagelige avgifter og tilbyr detaljerte statistiske data (antall gruvearbeidere, hashrate, lønnsomhet i sanntid osv.).

3. 1CoinPool

1CoinPool er et gruvebasseng for både LTC og DOGE. Det har ingen gebyrer, selv om brukerens donasjoner er velkomne. Å dømme etter informasjonen på deres offisielle nettside, bryter 1CoinPool tre blokker per uke. Brukere blir belønnet proporsjonalt med hasjkraften de gir.

Alternativt kan du bruke et gruvebasseng som fungerer med X11-algoritmen. Merk at Darkcoin og Dash støtter denne algoritmen, og du kan også be om utbetaling i Dogecoin.

4. HashFaster

Navnet på dette gruvebassenget er helt berettiget: du kan starte gruvedrift uten å opprette en konto. Velg brukernavn og spesifiser lommebokadressen, så er du klar til å starte. Den første utbetalingen tar bare opptil seks timer.

HashFaster er veldig enkelt å navigereBilde av HashFaster

5. Litecoinpool

Dette alternativet anbefales for sammenslått gruvedrift. Litecoinpool ble etablert i 2014 og har raskt fått et godt rykte. Den bruker et gjennomsiktig utbetalingssystem med PPS-prisen (pay-per-share). Som standard utføres betalinger i Litecoin, men du kan også be om belønning i sammenslåtte valutaer som Dogecoin. Sammenlignet med tradisjonelle LTC-gruvebassenger, vil et slikt nettsted gi deg mer penger. Dessuten sies det at det var det første LTC-bassenget som brukte TLS-krypterte Stratum-tilkoblinger for å beskytte gruvearbeidere.

6. Eobot

Dette er et annet gruvebasseng som har eksistert i over 5 år. Eobot ble etablert i 2013 og er fortsatt et av de mest populære valgene blant gruvearbeidere. Brukere kan gruve mynter basert på Scrypt og SHA-256. Inntjeningen kan trekkes tilbake i annen valuta, inkludert Dash, XRP og Doge. Nettsiden sikrer et uslåelig beskyttelsesnivå for brukerne, selv om det ikke skader å bruke totrinns autorisasjon.

Eobot - et sikkert valg for Dogecoin-gruvedriftBilde av Eobot

7. Aikapool

Dette er et lite gruvebasseng med rundt 100 gruvearbeidere – det rette stedet for forretter. Den støtter forskjellige Scrypt-baserte altcoins, inkludert Doge.

Så er spillet verdt lysene brent?

Her kommer vi til det viktigste spørsmålet: skal du bryte Doge? Den triste sannheten er at en slik satsing egentlig ikke er verdt innsatsen din – belønningen er så liten at den ikke engang dekker strøm.

Hovedårsakene til IKKE gruvedrift DOGE er:

  • Direkte Dogecoin-gruvedrift er ikke lønnsomt fordi det nylig gikk over til sammenslått gruvedrift. Det betyr at du må konkurrere med 3 Terahash av LTC-bassenger. Mynten er for billig til å dekke utgiftene og kompensere innsatsen.

  • Faktisk er det ikke lønnsomt å bryte de fleste Scrypt-mynter med mindre du har gratis elektrisk kraft og utstyr. Ifølge statistikken gir det gruvearbeidere $ 1 annenhver måned per hver megahash brukt. Ikke en rettferdig avtale, er det??

  • Hvis du ikke har juggernaut-servere, må du ikke skynde deg å starte gruvedrift – du kan ikke konkurrere med store gruvebruk som kjører ved hjelp av vannkraftstasjoner.

  • Dogecoin har et ubegrenset tilbud, som uunngåelig vil føre til inflasjon.

  • Tenk om sky mining i stedet? Dessverre ser det ut til at mange nettsteder for skygruvedrift er en total svindel.

Betyr det at du ikke engang skal prøve å håndtere Dogecoin? Nei, du kan bli en DOGE-eier bare for å bli med i kryptosamfunnet og legge til kryptoporteføljen din. Å bryte andre mynter og konvertere dem til DOGE kan være en bedre ide. Alternativt kan du ta hensyn til den nye Dogethereum-gaffelen (DOGX) – den bruker samme algoritme som Ethereum.

Dogecoin er ikke det eneste tilgjengelige altcoinet – du kan velge mange erstatninger. Denne kryptovalutaen ble opprettet bare for moro skyld, så du bør nærme deg DOGE-gruvedrift på samme måte.