5 populære Litecoin gruvebassenger

Litecoin har vært en ledende kryptovaluta siden grunnleggelsen. Det er sannsynligvis den mest vellykkede og absolutt mest populære gaffelen til Bitcoin. De siste årene har det blitt et uavhengig prosjekt med sin egen teknologi og filosofi.

Ofte snakker vi om Litecoin, kryptojournalister nevner at det gir fire ganger raskere transaksjoner enn Bitcoin. Dette er åpenbart sant fordi det tar 2,5 minutter å lage en ny blokk i Litecoin-nettverket, mens det i Bitcoin er minst 10 minutter. Du tror kanskje dette er en tydelig fordel, men ting er ganske mer kompliserte i Blockchain-nettverk.

Hva gjør Litecoin annerledes?

I motsetning til Bitcoin, gjør Litecoin tekniske forbedringer veldig ofte, noen ganger tar ikke nok hensyn til potensielle risikoer. Utviklere prøver å tilby så raske transaksjoner som mulig, og forbedre mange sider av Blockchain-teknologien: for eksempel annen hashing-protokoll eller SegWit i 2017. En slik risikabel politikk påvirker åpenbart nettverkets stabilitet, men Litecoin har fremdeles gjort det bra. Det fungerte relativt bra, selv i vanskelige tider, da nettverket ble overveldet, så teamet av utviklere fikk sin tillit.

Til tross for en annen hashingalgoritme, har Bitcoin og Litecoin mye til felles, og begge støtter gruvedrift. Det er meningsløst å prøve å bryte Litecoin med datamaskinen din nå, fordi ASIC-er for Scrypt-algoritme allerede har produsert. Det er mye mer akseptable mynter for CPU / GPU-gruvedrift i 2018.

Hvordan gruve Litecoin

Hvis du vil bryte Litecoin, vil det kreve investeringer i maskinvare, anlegg og mange relaterte ting. Bare på den måten har du en sjanse til å få gode inntekter. I tillegg er det viktig å ta hensyn til gruvebassenger.

I dag trenger du uansett et basseng for gruvedrift. For omtrent 2-3 år siden var det noen mynter som kan utvinnes uten bassenger. Dessverre, etter en stor økning i bransjen i 2017, ble en slik tilnærming bortkastet penger.

Du har ikke mange bassenger å velge mellom hvis du bestemte deg for å utvinne Litecoin. Mange populære tjenester ble til svindel i 2018. Hvis du forberedte maskinvare, fant et anlegg og er klar til å gjøre det siste trinnet for gruvedrift av Litecoin, er det 5 beste Litecoin-gruvebassenger som fortsatt fortjener oppmerksomhet.

Multipool

Multipool-grensesnittBilde av Multipool

Bassenget ble lansert i 2013. Det var et perspektiv, men ganske risikabelt, fordi ingen visste om Litecoin skulle være et stabilt prosjekt, eller om det ville krasje neste år. De tidspoolene begynte bare å bli en populær måte å utvinne, og Multipool var et av de første vellykkede prosjektene.

I dag har bassenget servere ikke bare i USA, men også i EU. Gebyrene er 1,5%. Dette er en relativt god pris fordi de fleste av de andre bassengene tar 2% -3%. Bassenget tilbyr forskjellige belønningssystemer avhengig av en kryptovaluta du gruver. I tilfelle med Litecoin er det PPLNS. Dessverre har ikke Multipool en skikkelig støttetjeneste. Det vil være et problem, spesielt for nybegynnere.

ViaBTC

ViaBTC-grensesnittBilde av ViaBTC

ViaBTC er det nest største Litecoin-bassenget nå. Det er mange kryptovalutaer, i tillegg til Litecoin, tilgjengelig for gruvedrift her. Med ViaBTC kan du gruve:

  • Bitcoin

  • Bitcoin kontanter

  • Ethereum

  • Ethereum Classic

  • Bindestrek

  • Zcash

Egentlig var det opprinnelig et Bitcoin-gruvedrift. Andre mynter ble lagt til senere. Litecoin ble tilgjengelig for gruvedrift på ViaBTC i 2017.

Det er ingen gebyrer for transaksjoner i bassenget, men gruvearbeidere må betale et gebyr på 4% for uttak. Belønningssystemet er PPS. Hvis du har din egen maskinvare, trenger du bare å opprette en konto og starte gruvedrift. Du kan også prøve sky mining, men det er ganske mindre lønnsomt.

Nicehash

Nicehash-grensesnittBilde av Nicehash

Hvis du ikke er kjent med Nicehash, har du sannsynligvis funnet ut hva gruvedrift er bare i går. Dette er en av de mest populære tjenestene for gruvearbeidere og kryptohandlere. Nicehash er en multi-plattform som støtter nesten alle toppalgoritmene, inkludert Scrypt.

Hovedfølelsen til Nicehash er at brukerne kan kjøpe og selge datakraft. Egentlig handler dette ikke om Litecoin-gruvedrift. Du får betalt i BTC. Jeg bestemte meg for å sette Nicehash i denne listen fordi Scrypt-algoritmen er tilgjengelig der. Derfor spiller det ingen rolle hvilken kryptovaluta som brukes til å betale en belønning. Uansett er det alltid mulig å bytte BTC mot LTC i Nicehash-systemet.

Nicehash krever ikke registrering for gruvearbeidere. Det er imidlertid viktig å påpeke at noen av eldre versjoner av ASICs firmware ikke er kompatible med Nicehash. Før du kobler til en server, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av fastvaren. Full instruksjon er tilgjengelig på den offisielle Nicehash nettsted.

Utbetalingsnivået er 0,001 BTC. Gebyrene avhenger av saldo og type lommebok. Full informasjon om avgifter er gitt i tabellen nedenfor:

Tabell 1 Nicehash-avgifter

Lommeboktype

Balansere

Avgifter

Evig

Mindre enn 0,1 BTC

5%

Evig

Mer enn 0,1 BTC

3%

Nicehash lommebok

Mer enn 0,001 BTC

2%

Coinotron

Coinotron-grensesnittBilde av Coinotron

Coinotron er et av de eldste og stabile gruvebassengene. Den ble grunnlagt i 2011 og gir nå ni kryptovalutaer til meg. En bemerkelsesverdig ting er at Bitcoin ikke er inkludert i denne listen.

For å starte gruvedrift, må du opprette en konto på Coinotron-nettstedet og følge instruksjonene. Nettstedet gir forresten statistikk over de kraftigste gruvearbeiderne og de siste bekreftede blokkene for alle tilgjengelige kryptovalutaer.

Bassenget bruker PPLNS-, RBPPS- og PPS-belønningssystemer. Så avgiftene er forskjellige fra 1% til 3%. Minimumsutbetalingsnivået er forskjellig for hver mynt. For Litecoin er det 0,02 LTC.

Den største ulempen med bassenget er at det heller ikke egentlig har en faktisk støttetjeneste. Hvis du har spørsmål, kan du bare søke etter svar på en hjelpeside.

Litecoinpool.org

Litecoinpool.org-grensesnittBilde av litecoinpool.org

Endelig litecoinpool.org. Det er definitivt det beste gruvebassenget i Litecoin i 2018. Tidligere tjenester er stort sett flere og støtter mange kryptovalutaer. litecoinpool.org er uten sammenligning bedre for Litecoin gruvearbeidere.

Bassenget har et rent PPS-belønningssystem. Du får betalt for hver gyldig andel du sender inn. Egentlig gir bassenget sammenslått gruvedrift, noe som betyr at du kan gruve flere altcoins, basert på Scrypt-algoritme, men få en belønning i LTC. I tillegg er det ingen gebyrer for transaksjoner.

litecoinpool.org er en av de største bassengene, så den har servere over hele verden. Det er veldig praktisk fordi det alltid er bedre å koble til nærmeste server.

En gang måtte litecoinpool.org stenge registreringen fordi den akkumulerte for mye datakraft. Bassengbrukerne kontrollerte 40% av nettverket, og det kan føre til mistillit til den andre delen av Litecoin-samfunnet. Nå er påmeldingen åpen igjen.