Let’s Talk Stablecoins: Intervju med medstifter av Cred og tidligere GM i PayPal, Dan Schatt

Dan Schatt er medstifter og president for Creded, tidligere daglig leder for finansielle innovasjoner hos PayPal, og en bestselgende forfatter av Virtual Banking: A Guide to Innovation and Partnering. Tidligere denne uken satte vi oss sammen med Dan for å snakke om kryptomarkedet generelt og stablecoins spesielt.

Fra Mainstream til Crypto

I dag: Hei Dan. Du hadde en solid karriere innen vanlig finans, inkludert en ledende stilling innen PayPal. Hvorfor bestemte du deg for å gå krypto?

Dan: Jeg ble interessert i Blockchain-teknologien og kryptorommet i 2012, da jeg jobbet hos PayPal. Mens PayPal håpet å bli internett for penger, var mitt “Aha” -øyeblikk at krypto ville bli verdifullt internett og formørke PayPal på alle måter, dvs. Blockchain ville vise seg å være sikrere, gjennomsiktig og muliggjøre tokenisering av alle aktivaklasser. Det er utrolig for meg hvor raskt vi har flyttet til en lovlig tillatt, tokenisert versjon av den amerikanske dollaren!

Jeg trodde krypto også ville tiltrekke seg et større utviklermiljø enn PayPal noen gang kunne håpe på. Du kan bare ikke konkurrere med en verdenscomputer eller en ikke-inflasjonær verdensvaluta som kan brukes av alle med internettilgang.

Senere ga jeg ut en bok i 2014 kalt Virtual Banking, med et kapittel om Bitcoin og crypto. Jeg vil aldri glemme intervjuene mine med Wences Casares, som virkelig åpnet øynene mine for kraften til Bitcoin.

I dag: Fortell oss litt om ditt nåværende selskap at du, som vi forstår, også var med å grunnlegge. Hva gjør Cred nøyaktig?

Dan: Hva er det best mulige lånet du kan få, annet enn et gratis venner- og familielån? Sannsynligvis en egenkapitalgrense. Problemet er at folk flest ikke kan få hjem … Bytt ut huset med krypto, og det er egentlig det Cred har skapt: verdens første Crypto Line of Credit (C-LOC ™). Vi tillater folk muligheten til å bruke BTC, ETH og XRP som sikkerhet og få penger. Cred har samlet over $ 300 millioner i utlånskapital for å gi likviditet mot kryptoaktiva. Vi er satt til å revolusjonere utlånsindustrien ved å slå sammen et etablert globalt utlånsnettverk, et mangfoldig fintech-team, maskinlæring og kraften i Blockchain-teknologien..

I dag: Det ser ut til at utdanning, blant andre felt, beveger seg på Blockchain. UC i Berkeley har nå sin egen Blockchain, og selskapet ditt er på en eller annen måte koblet til det gjennom en tredje enhet, er det riktig?

Dan: Ja! Cred and Blockchain i Berkeley, er to av de grunnleggende medlemmene av Universal Protocol Alliance. Howard Wu er Creds Chief Scientist og en grunnlegger av Blockchain i Berkeley, den største amerikanske University Blockchain assosiert i USA. De har utrolig mye talent som kommer gjennom programmet deres, og vi er heldige nok til å dra nytte av deres tankeledelse da vi opprettet Alliance, som er dedikert til å bringe viktige deler av infrastruktur til kryptosamfunnet og fungere som en bro for de neste 100 millioner brukere av krypto.

Stablecoins og det nåværende markedet

I dag: Hva er tankene dine om Bitcoins kollaps forrige måned? Kom det som en overraskelse for deg? Hvor forlater denne situasjonen oss nå?

Dan: Jeg antar at alt avhenger av tidshorisonten din. Jeg er en stor tro på at krypto eiendeler vil bli den foretrukne butikken med verdi og bytte i fremtiden. Som en butikk med verdi, er det bare å se på BTC og gull i 2011. Gull er nede på omtrent 30% siden 2011 mens BTC er opp ~ 118.000%, men er fortsatt bare 1% av gullets markedsverdi. Og hvor mange ganger har BTC “kollapset”?

Prisvolatiliteten er massiv på dette tidspunktet fordi rikdom er svært konsentrert og institusjonell involvering fortsatt er begrenset. Dette vil utvikle seg som Internett gjorde. Utvikling av infrastruktur og praktiske bruksområder tar tid … Du kan ikke øke en graviditet til 1 måned ved å legge til 9 leger. Det vil fortsatt ta 9 måneder.

I dag: La oss gå videre til stallmynter. Enkelte kritikere hevder at noen av dem, f.eks. Tether (USDT) er en forkledd form for sentralisert fiat-valuta siden de er knyttet til USD. Hvordan vil du rangere denne vurderingen?

Dan: I de siste hundre årene har regjeringer legitimert fiat-valuta ved å støtte den med gull. Etter hvert som tilliten vokste til statens valutaer, var det ikke lenger behov for å koble den med gull. Det samme skjer nå med kryptostallmynter. Vil det ha noe å si om de blir “støttet” av fiat? Sannsynligvis ikke. På et eller annet tidspunkt vil tilliten være i endelig forsyning, større gjennomsiktighet, sterkere sikkerhet, økt nytte og evne til å reise så langt og bredt som Internett. Regjeringer vil etter hvert arbeide for å tokenisere sine egne fiat-valutaer, men det vil alltid være etterspørsel etter en butikk med verdi eller byttemiddel som ikke kan kontrolleres av noen regjering.

I dag: Tror du bedrifter bør streve for å flytte fra regjeringer? Da er det ikke en dissonans om hvordan dette idealet kan oppnås med stablemynter som som standard er avhengige av sentralbanker?

Dan: Regjeringer og bedrifter vil i økende grad bli trukket i en retning av Blockchain, dvs. en vei mot mer åpenhet, inkludering og demokratisering av finansielle tjenester. Det vil bli stadig vanskeligere for regjeringer å stenge grensene, innføre kapitalkontroller og tiltrekke seg talent hvis de ikke støtter krypto. Og kryptosamfunn må utnytte noen av de verdifulle komponentene i det eksisterende økonomiske økosystemet – rollen som profesjonell varetekt og grunnleggende investorbeskyttelse – fordi det er nødvendig med arvbarhet og gjenoppretting av token hvis vi skal tilby kryptotjenester som vil appellere til de neste 100 millioner brukere.

I dag: Tror du på godt og vondt at etterspørselen etter stablecoins sannsynligvis vil øke siden de ser ut til å demonstrere mer stabilitet under krasj?

Dan: Absolutt, men ikke bare fordi de er stabile. De vil til slutt brukes som et bedre utvekslingsmiddel, overføringsmiddel og som kjernekomponent i automatisert handel.

Men ikke alle stablecoins er skapt like. De er mer sannsynlig å være ‘stabile’ hvis de er festet 1: 1 og kan kontrolleres i kjeden, og kan tillate alle å se hvordan verdien blir underbygget, ikke bare en profesjonell revisor.

The Future Talk

I dag: Hva er spådommene dine for 2019? Vil vi se mer utbredt bruk av stablecoins? Hvis ja, ser du det som en positiv ting?

Dan: Vi bygger for å levere praktiske brukssaker. Det er mange eksempler på dette: en argentiner som trenger å komme seg ut av en ustabil fiat-valuta, eller en tyrkisk expat som ønsker å gjøre en pengeoverføring mer kostnadseffektivt. Stablecoins kan levere på disse brukssakene. Jeg bor kanskje i et land med en ustabil valuta, og jeg vil gjerne flytte inn i noe stabilt så snart jeg kan. Jeg har kanskje ikke tilgang til en amerikansk bankkonto for å kjøpe USD, men nå kan jeg kjøpe en bedre versjon av den amerikanske dollaren. Det er nå mange muligheter som utvider brukssakene og bringer flere mennesker inn … Så ja, en veldig positiv ting!

I dag: Noen hevder at DLT er fremtiden for handel: Fintech-sektoren vil forandre den globale økonomien og omforme hvordan vi gjør forretninger drastisk. Dine tanker om dette?

Dan:

Handel trenger mer enn en distribuert hovedbok for å fungere. Cred gir for eksempel rimelig kreditt som skal brukes i handel. Andre tilbyr kjerne banktjenester som lønn for kryptoselskaper. Fremtiden for handel involverer en rekke neste generasjons finansielle tjenester. Hvordan disse ingrediensene kombineres med DLT er den hemmelige sausen.

I dag: Til slutt, hvilke råd vil du gi til de som tenker på å komme inn i kryptoverdenen? Hvordan skal man oppføre seg for å lykkes i dette fortsatt stort sett uutforskede domenet?

Dan: Hold øret til bakken og lytt etter virkelige problemer som må løses. Jo mer spesifikk, jo bedre. Verktøy og infrastruktur er fremdeles nødvendig for å tillate krypto å gå mainstream. Tenk år mot måneder. Vi er på vei i riktig retning, så sørg for ikke å bli fanget i hypesyklusene, enten krypto er på vei ned eller på vei opp!