CryptoTrader’s Ran NeuNer on Greed, Crypto Market Cap and Getting Off Blockchain

Selv om offentlig interesse for kryptovalutaer og Blockchain-teknologier har vokst jevnt de siste årene, blir relevant dekning sjelden sett i store publikasjoner eller i nasjonale kringkastingsnettverk. CryptoTrader, lansert på CNBC Africa i 2017, er et kraftig unntak, vert for Ran NeuNer – en serieentreprenør og markedsføringsekspert som er anerkjent som en av de mest innflytelsesrike menneskene i Blockchain i dag.

Arrangørene av Crypto Invest Summit, som ble holdt de første dagene av mai i Los Angeles, planla en live-taping av CryptoTrader som et spesielt dagsordenhøydepunkt for deltakerne på arrangementet. Ran NeuNers toppgjester inkluderte kjente påvirkere fra industrien og eksperter – Jeremy Gardner, Luke Martin, David Bleznak, Ami Ben David, og Jamie Finn. CryptoComes snakket med Mr. NeuNer før tapingen, da han ankom arrangementet med CryptoTrader-teamet.

Ansvaret til kryptomedia

Katya Michaels: Du har vært vert for CryptoTrader på CNBC i omtrent et år nå. Hva tror du er medias rolle i kryptovaluta og Blockchain-adopsjon? Hva slags dekning er nødvendig i rommet?

Ran NeuNer: Slik jeg ser det, mye av grunnen til det Bitcoin og crypto fikk en dårlig start var fordi vanlige medier var imot det, rapporterte det som en terroristfinansieringsoperasjon og hva som helst annet. Hvis du forestiller deg at du prøver å svømme oppstrøms mens vanlige medier går nedstrøms, er det ganske vanskelig. Så som kryptomedia må vi slå oss sammen for å prøve å bekjempe misforståelsen av Bitcoin og krypto, for å prøve å utjevne den offentlige oppfatningen.

KM: Tror du kryptorommet også er utsatt for falske nyheter og informasjonsforvrengning?

RNN: Jeg tror det er journalistisk integritet som vi må bekymre oss for.

Jeg tror før journalister legger ut noe om noe ICO eller token spesifikt, er det due diligence som må gjøres.

Due diligence er mye vanskeligere nå fordi du ikke har et PR-kontor som du kan ringe og si “hei, er dette sant?” Nå er det en helt desentralisert mekanisme. Så jeg tror det er vanskeligere for kryptopressefolk. Vi må finne gode kilder og sørge for at vi bekrefter informasjon før vi rapporterer den.

kort

Samfunnsendring med økt adopsjon

KM: Hvordan har du sett samfunnet endres over tid, eller til og med siden i fjor?

RNN: Hvis jeg ser på i fjor, var konferansene mye mindre, og da jeg gikk inn, kjente jeg alle. Da jeg gikk inn på denne konferansen, kjenner jeg en håndfull mennesker, noe som betyr at folk alle er nye, og derfor tror jeg at dette ikke er menneskene som startet med kryptovaluta. Det blir mye mer mainstream. Folk kjøper billetter på nettet og kommer til en konferanse nå. Med de gamle konferansene kunne du ikke gjøre det. Du måtte kjenne noen som kjente noen for å få billett.

Med mer vanlig adopsjon kommer mindre forskning på tekniske deler av prosjekter, og mye flere mennesker som bare er interessert i prisen. Som et resultat tror jeg markedet beveger seg deretter.

Når mainstream kommer inn, øker prisene. Men mainstream får også veldig fort panikk – de tar fortjeneste og de kommer ut.

KM: Tror du det vil bli flere institusjonelle investeringer i år eller om noen få år?

RNN: Jeg er så redd for å si ja, for hvert år snakker vi om institusjonsinvesteringene og hvert år kommer den ikke! Så ja, jeg håper at 2018 er året for institusjonelle investeringer. Jeg tror ikke vi får reelle institusjonelle investeringer før regulering i alle territorier, alle land er krystallklar.

kort

Uunngåelig regulering

KM: I form av regulering, hvilken side er du på? Overholdelse eller frihet? Tror du regulering ikke har noen plass i kryptovaluta og Blockchain?

RNN: Jeg tror at regulering er uunngåelig.

Jeg tror jo raskere vi får regulering, jo bedre. Det er som et forhold – du vil vite hvor du står.

Og det er det vi alle trenger – å vite hvor vi står, selv om det ikke er bra. Vi må vite hvor vi står slik at vi kan jobbe med verktøyene vi har.

Hvor vi er akkurat nå, for institusjonelle investorer – hvis du tenker på en statsavdeling eller et pensjonsfond – kan de ikke investere i noe med mindre de har absolutt klarhet i at det er lovlig for dem å investere i det. Vi prøver å komme til det punktet hvor vi får absolutt klarhet.

KM: Tror du det skal være selvregulering i rommet?

RNN:

Jeg tror ikke på selvregulering. Jeg tror dessverre grådighet er større enn selvregulering.

Den menneskelige faktoren er større enn selvregulering. Vi har sett det, alle disse ICO-svindel. Vi vet at flere svindel som kommer til å føre til strammere regler. Vi vet dette, men likevel fortsetter svindelen fordi folk ikke tenker som et kollektiv. De tenker i sin egen kapasitet.

kort

Krypto spådommer

KM: Du nevnte i februar på CNBC at når det gjelder kryptovaluta, en butikk med verdi, er ikke spillet engang startet ennå – så når skal det starte?

RNN: Vi er så tidlig i spillet at vi ikke en gang forstår hvordan disse eiendelene fungerer ennå. Vi forstår ikke tokenøkonomi veldig bra ennå. Jeg bruker alltid den samme analogien, og jeg vil bruke analogien igjen: Det er som om vi må løpe maraton, og vi løper fra bilen til startlinjen. Vi er et sted mellom bilen og startlinjen, ikke engang på startlinjen ennå.

KM: Har du noen spådommer for Bitcoin? Kommer det til å forbli hovedattraksjonen i krypto?

RNN: Jeg tror for 2018 ja, men i 2019, definitivt ikke. Jeg har en spådom for markedsverdi. Jeg tror vi har en markedsverdi på 450 milliarder dollar i midten av mai, og jeg tror at vi i midten av juni vil være på rundt 500 milliarder dollar i markedet.

KM: Blir det nok en dukkert?

RNN: Jeg tror vi har sett den store dukkert.

Jeg tror vi vil ha fall underveis, men absolutt er den store smerten borte.

KM: Hva var årsaken til det, hva som skjedde?

RNN: For mye mainstream, for mye penger kommer inn for raskt, for mye kapital strømmer inn for raskt. Markedet ble overkjøpt. Hva som skjer i en overkjøpt syklus, det er som en pendel, du går tilbake til oversolgt. Så du fanger pendelen den ene veien, den kommer til å gå like fort den andre veien. Jeg tror nå bevegelsene er mye mindre.

kort

Intervjuinnsikt og drømmegjester

KM: Hva var den største innsikten du fikk fra et intervju?

RNN: Det aha øyeblikket … Jeg tror den største innsikten var da jeg oppdaget Lightning Network og jeg intervjuet Elizabeth Stark, grunnleggeren av Lighting Labs. Dette var lenge før Lyn nettverk ble implementert, var det fortsatt snakk. Det som fikk meg var at vi prøvde å gjøre for mye på Blockchain og vi burde ikke – vi burde gjøre mye mer utenfor kjeden og så lite som mulig på kjeden.

Du vet, jeg hadde en gang en åpenbaring da Samsung kjøpte et selskap som bygde batteriladere som kunne lade et batteri innen 30 sekunder. Mens alle andre prøvde å lage et batteri som varer lenger, var det Samsung sa – la oss bare lage et batteri som lades mye raskere. Så det er nesten samme slags epifani når du tenker på Lightning Network.

I stedet for å prøve å gjøre Blockchain raskere, er det bare å prøve å gjøre så mye av Blockchain som mulig, og bare bruke Blockchain det Blockchain virkelig trenger å brukes til, noe som er enighet. Slutt å prøve å lage en større, raskere Blockchain. Prøv å finne ut protokollene som tar så mye press fra Blockchain som mulig.

KM: Har du noen drømmegjester til showet ditt som du ikke har omtalt ennå?

RNN: Jeg har ikke hatt Satoshi, men jeg vet ikke hvem han er. Jeg har ikke hatt Vitalik. Jeg tror han bare oversvømmes med for mange forespørsler. Og det er denne fyren Tuur Demeester. Jeg har prøvd å få ham med på showet, men jeg har faktisk bestemt meg for at jeg ikke vil ha ham med på showet.

KM: Åh, virkelig? Hvorfor?

RNN: Fordi vi har gitt ham mange sjanser til å være med på showet. Han har avvist dem hver gang. Jeg tror nå showet er større enn ham.

kort