Topp 5 grunner mot innsats i Ethereum 2.0

Jo flere etere som overføres til Ethereum 2.0-innskuddskontrakten, jo flere investorer vurderer muligheten til å ta det siste toget. I mellomtiden har ETH2-innsatsen noen slående forskjeller fra lignende bevis på innsats (PoS) og delegert bevis på innsats (DPoS) -opplevelser. Her er de viktigste advarslene som alle som tenker på å bli en ETH2-validator, bør huske på.

Hvorfor Ethereum 2.0-innsats er kanskje ikke den beste ideen

I et nøtteskall, med en enestående høy innsatsbeløp og usikre forhold for ETH2-utrullingen, kan risikoen for å bli med i Ethereum 2.0 være for stor – spesielt for nybegynnere og småskala-spillere.

Topp 5 grunner til å være pessimistisk om Ethereum 2.0-innsatsen

Tallrike observasjoner, både økonomiske og teknologiske, antyder at Ethereum 2.0-innsats ikke er en "one-size-fits-all" ide i slutten av 2020.

  1. Svært høyt innledende innsatsbeløp.
  2. Usikkerhet om veikartet når det gjelder belønning.
  3. Utrolig sofistikert prosess med ETH1 / ETH2-migrering.
  4. Stor variasjon av mulige innsatsbelønningsgrader.
  5. Nødvendighet for å holde oppetid.

Svært høyt innsatsbeløp

For nesten ett år siden, da Ethereum (ETH) 2.0 bare begynte å ta form, kunngjorde utviklere at minimumsinnsatsen (mengden Ethers som er nødvendig for å bli godkjent som validator) ville bli satt til 32 ETH. Ved pressetid overstiger denne summen $ 14 240, eller omtrent 1 Bitcoin (BTC).

Dette er det høyeste minimumsbeløpet noensinne i hele kryptosegmentets historie. Selv Vitalik Buterin, oppfinneren av Ethereum, har gjort det delt hans bekymringer om den mulige hvaldominerte karakteren av fremtidige Ethereum:

Som bevis på innsatsen, hvis du har noen mynter, kan du sette den mynten og få mer av den mynten. Som bevis på arbeid kan du alltid tjene flere mynter, men du trenger litt ressurs utenfor for å gjøre det. Derfor kan man hevde at bevis på distribusjon av mynter på lang sikt risikerer å bli mer og mer konsentrert.

For å sammenligne, gjør utformingen av Zilliqa (ZIL) som stikker gjennom noen mellomledd, nettverksentusiaster bare å satse 1 ZIL, eller mindre enn $ 0,02.

Usikkerhet om veikart når det gjelder belønning

Deretter skal det bemerkes at den etterlengtede utrullingen av Ethereum 2.0 som er planlagt til 1. desember, ikke signaliserer starten på å sette belønningsutbetalinger. Lanseringen av fullverdig Ethereum med skjæring og staking kan ta år, så det er veldig vanskelig å estimere mulige inntekter mens du bygger investeringsporteføljer.

Selv om de omtrentlige belønningsgraden for innsatsen er kjent, er det fortsatt uklart når alle validatorer vil kunne motta periodiske innsatsbelønninger. Det som er åpenbart er at utbyggingen av Ethereum 2.0 fase 1 og fase 2 vil være lang og kompleks.

Utrolig sofistikert prosess med ETH1 / ETH2-migrering

Migrasjon fra proof of work (PoW) til proof of stake (PoS) er noe som ikke tidligere har blitt oppnådd av noe prosjekt i kryptosegmentet. Denne migrasjonen skal ikke forveksles med "kjedebytte" utført av EOS da prosjektet flyttet fra Ethereum til sin opprinnelige blockchain etter en rekordstor ICO.

Noen konkurrenter til Ethereum, inkludert Illia Polosukhin i nærheten av Protokollen, tviler til og med på muligheten for en slik migrasjon:

For å være klar, tror jeg ikke engang på migrering av Ethereum1 til ro. Noen gang.

Det blir ofte fremhevet at en enorm infrastruktur (desentraliserte applikasjoner, desentraliserte økonomiske protokoller, børser, Ethereum Name System, etc.) er avhengige av Ethereums integritet. Å flytte disse objektene til en annen blockchain vil ha skadelige og uforutsigbare konsekvenser for det globale blockchain-segmentet.

Stor variasjon av mulige innsatsbelønningsgrader

Også de nøyaktige prisene på Ethereum 2.0-innsatsbelønninger som vises i dag, varierer betydelig. Avhengig av andelen av Ether-forsyningen som faktisk er deponert for innsatsoperasjoner, kan denne indikatoren variere fra 4,9 prosent til 21,6 prosent.

Ethereum-belønninger er uklareBilde via Ethereum 2.0 Launchpad

Mens ekstrempunktene i denne grafen har svært lav sannsynlighet for å bli valgt som Ethereum 2.0-belønning, er det fortsatt uklart hvor mye en Ethereum 2.0-investor kan forvente i APY.

For de fleste blokkjeder er frekvensen av innsatsbelønninger kjent og vises av innsatsleverandører og blockchain-team..

Nødvendighet for å holde oppetid

Til slutt er potensielle Ethereum 2.0-aktører bekymret for kravene for å holde oppetid, dvs. forpliktelsen til validatorer å ha datamaskinene sine online og synkronisert med nettverket. Til tross for Vitalik Buterin innrømme at innsatsoperasjoner kan være lønnsomme selv med 60 prosent oppetid, selv dette "tilgivende" nivået kan være for høyt for uerfarne spillere.

For å oppsummere, kan innsats i Ethereum 2.0 være en lukrativ og fascinerende mulighet, men for risikabel og ikke veldig egnet for massiv adopsjon.