Ethereum (ETH) 2.0: Hva er Ethereums neste fase etter Istanbul Hard Fork

Ethereums Istanbul Hard Fork, som nylig ble lansert, er ikke bare viktig i seg selv. Denne harde gaffelen er sannsynligvis den siste oppgraderingen av et slikt nivå før Ethereum 2.0-migreringen.

Det blir Ethereum uten gruvedrift.

Det vil være Ethereum som består av sammenkoblede deler eller skjær.

Det blir Ethereum med staking.

Kort sagt, ingen nettverk har noen gang foretatt en slik migrasjon. Derfor vet ingen nøyaktig hvordan det vil fungere. U.Today har samlet all informasjonen for å la leserne vurdere om Ethereum 2.0 er en god idé.

Hva er Ethereum (ETH)?

Ethereum (Ethereum Network, Ether, ETH) er en blockchain som fungerer som vert for desentraliserte applikasjoner eller desentralisert databehandlingstjeneste. Ethereum-operasjoner utføres via Ethereum Virtual Machine (EVM).

Ether er kryptokurrency generert av Ethereum-plattformen og brukt til å kompensere gruveknutepunkter for utførte beregninger. Hver konto i Ethereum-nettverket har sin egen adresse og saldo.

Ethereum ble foreslått i slutten av 2013 av Vitalik Buterin, en kryptovalutaforsker og programmerer. Utviklingen av denne blockchain ble finansiert av en online massesalg mellom juli og august 2014. Systemet ble satt i drift 30. juli 2015. Dette utgjør omtrent 68% av den totale sirkulasjonsforsyningen i 2019.

Hva er Ethereum (ETH) 2.0?

Ethereum 2.0, som også har blitt kalt ETH2 eller Serenity, er Ethereums største nettverksoppgradering. Det vil bringe flere nye funksjoner til Ethereum-nettverket, inkludert følgende:

 • Sharding,

 • Konsensus om stavsbevis,

 • En ny virtuell maskin (mekanisme som utfører nettverksskripter) kalt Ethereum WebAssembly (eWASM),

 • Skalerbarhet og dApp-bygningsløsninger,

 • Ny belønningsmekanisme

 • og mer.

Ethereum 2.0 er ikke bakoverkompatibel, og setter en stopper for Ethereums gamle Proof-of-Work (PoW), gruvedrift og full blockchain-validering av transaksjoner.

Dette skal resultere i et helt nytt nettverk med redesignet økonomi, konsensus og driftsmekanisme.

Ethereum (ETH) 2.0: Hvorfor vi trenger det

Ethereum 2.0: Hvorfor vi trenger detBilde av: U.Today

Som en hvilken som helst systemomfattende oppgradering forfølger Ethereum 2.0 ambisiøse mål. I samsvar med Danny Ryan, kjerneutvikler av Ethereum Foundation, det er fem mål for Ethereum 2.0:

 1. Enkelhet. Kompleksiteten i nettverket bør minimeres på bekostning av noen tap i effektivitet.

 2. Feilresistens. Blockchain skal være online under store nettverkspartisjoner og når store deler av noder går offline.

 3. Kompatibilitet med quantum hardware. Alle nettverkselementer skal enten være kvante sikre eller kan enkelt byttes ut for kvante sikre kolleger når de er tilgjengelige.

 4. Desentralisering. Maksimal deltakelse av validatorer totalt og per tidsenhet bør være tillatt.

 5. Lav inngangspris. Alle prosesser, inkludert validering av hele systemet, skal være tilgjengelige på den gjennomsnittlige forbrukerens bærbare datamaskin.

Ethereum (ETH) 2.0 og Ethereum’s Istanbul

Som det allerede er blitt sagt startet ikke Ethereums Istanbul Hard Fork, som ble lansert 8. desember 2019, Ethereum 2.0-epoken. I stedet åpnet Istanbul Hard Fork døren til overgang. Dette inkluderer systemomfattende oppgraderinger – skalerbarhet, hastighet, lave transaksjonskostnader og interoperabilitet på tvers av kjeder. Alt vil uunngåelig være tilgjengelig i Ethereum 2.0. Selv om Ethereums Istanbul ikke er Ethereum 2.0, ville det ikke være et Ethereum 2.0 uten Ethereums Istanbul.

Ethereum (ETH) Network Forks

I kryptovaluta betyr en gaffel vanligvis en radikal endring i måten en blockchain validerer transaksjoner på. Det er to typer gafler. En hard gaffel er en endring der gammelstyrt programvare vil se blokker produsert i samsvar med nye regler som ugyldige. En myk gaffel er en gaffel i blockchain der gamle nettverksnoder og nylig oppgraderte noder følger forskjellige regler. Når det gjelder hard gaffel, kreves det at alle noder fungerer i samsvar med de nye reglene. Derfor må programvaren oppgraderes.

Ethereum (ETH) Early Forks

De fleste av de kjente gaflene de første årene av Ethereums eksistens inkluderer Frontier (eller Genesis Block, den første blokken til Ethereum), som skjedde 30. juli 2015, DAO Fork (som følge av en alvorlig feil i koden som førte til en delt mellom Ethereum og Ethereum Classic), og Byzantium Fork fra 2017 (seriøst adressert skalerbarhetsproblemer).

Noen gafler har også oppstått i nødssituasjoner, inkludert EIP-150 Hard Fork og Spurious Dragon Hard Fork.

Ethereum (ETH) 2019 gafler

I 2019 skjedde tre gafler. To nye mynter dukket opp som et resultat av Ethereums Classic Vision Fork (11. januar 2019) og Ethereums Nova (12. januar 2019). Disse gaflene forbedret både Ethereum og Ethereum Classic Blockchain.

Ethereums Konstantinopel var den viktigste gaffelen i Q1-Q2 2019. Det startet som en Proof of Stake (PoS) -overgang (aka Casper-oppdatering) for å gjøre Ethereum raskere, billigere og mer effektiv. Selv om ingen nye mynter ble lansert fra denne oppgraderingen, forbedret den eksisterende protokoll.

Ethereum (ETH) 2.0 lanseringsdato

Det er ikke så lett å finne ut den nøyaktige lanseringsdatoen for nettverksoverføringen til Ethereum 2.0. I juli 2019 ble det kunngjort at denne prosessen vil bli lansert 3. januar 2020, men denne datoen forblir ubekreftet. For øyeblikket forberedes testmiljøet for den innledende fasen av Ethereum 2.0 av Saphir Labs. Så alle som bruker Parity Ethereum kan nå glede seg over hele testnet.

For å unngå å spre frykt, usikkerhet eller tvil (FUD) har Ethereum Foundation aldri avslørt lanseringsdatoen for Ethereum 2.0. Danny Ryan beskrev nåværende utviklingsstatus denne måten:

“Det har aldri vært lanseringsdatoen vår. Det er det jeg har prøvd å kommunisere siden, den datoen har blitt gjennomgripende. Men vi satser alle på en Q1-lansering. “

Dermed bør vi forberede oss på noe stort i Q1 2020.

Ethereum (ETH) 2.0-veikart

Overgangen til det nye nettverket kan ikke utføres på et blunk. Derfor forutsetter utviklere tre hovedfaser av Ethereum 1.0s utvikling til Ethereum 2.0:

Fase 0 – Beacon Chain

Dette er hjørnesteinen i ETH 2.0, der PoS-konsensus vil bli rullet opp. Det betyr at validatorer (nodeinnehavere) må registreres, belønninger og straffer for dem må settes, og reglene for samhandling mellom dem må etableres. En ny Ether (mynt) vil også dukke opp i løpet av denne fasen. Det er fortsatt uklart hvordan det vil bli utstedt, men sannsynligvis vil en spesiell smart kontrakt tillate en 1: 1-utveksling av eksisterende ETH.

Fase 1 – Sharding

Dette er hovedbelastningen for den nye konsensusen. Skår er de sammenkoblede delene av blockchain (mini-blockchains). Med skjær kan parallelle transaksjoner finne sted uten at gjennomstrømningen for hver transaksjon i en skjær er oppdatert i hovedkjeden. Når det gjelder Beacon-hovedkjeden, representerer hver skjærkjedeblokk en gruppe databiter. I noen tid vil dagens Ethereum (ETH1) og Ethereum med sharding (ETH2) eksistere.

Fase 2 – Statlig henrettelse

I løpet av fase 2 vil de grunnleggende aspektene av de tidligere ETH 2.0-utgivelsene samles og gi funksjonalitet for det oppdaterte nettverket. En ny operativ mekanisme kalt Ethereum WebAssembly (eWASM) vil bli lansert i stedet for Ethereums virtuelle maskin. eWASM vil fungere mye raskere.

Ethereum (ETH) 2.0 Pris

Det er veldig vanskelig å forutsi hvordan overgangen til Ethereum 2.0 vil påvirke prisen på Ethereum. Det ser ut til at det er to mulige scenarier. Hvis overgangen er jevn, vil brukerne bli oppmuntret til å delta i innsatsprosessen og å kjøpe Ethers. Som et resultat vil etterspørselen vokse, og det samme vil prisen. Det andre scenariet er at gruvearbeiderne vil stenge utstyret sitt, nettverket vil fungere sakte, og brukerne vil til slutt forlate det.

De som er interessert i Ethereum 2.0s pris, bør spore to prosesser – hvordan Ethereum Foundation leverer nye utgivelser av ETH 2.0-funksjoner, og hvordan disse funksjonene fungerer.

Gruvedrift på Ethereum (ETH) 2.0

Gruvedrift i Ethereum 2.0 vil bli erstattet av staking. I stedet for å betale gruvearbeidere for å sikre nettverket, vil deltakere i nettverket betale validatorer for å sikre nettverket. Det er veldig viktig å få økonomien til å satse slik at nettverket forblir sunt og sikkert.

Hvis insentivet til å satse er for lavt, vil ikke nettverket ha den minste mengden validatorer som er nødvendig for å holde de mange skjærene i gang. Hvis insentivet er for høyt, betaler nettverket for mye sikkerhet og oppblåser prisen til en hastighet som er skadelig for økonomien i hele nettverket..

Per i dag er minimumsinnsatsen for å bli validator 32 ETH, eller $ 4,714. Denne summen må sendes til en spesiell kontrakt for å la systemet gjenkjenne deg som validator. Hvor mye hver validator tjener, avhenger av hvor mange etere som blir sendt til kontrakten (dvs. ‘staked’).

Årlige belønningspriser for Ethereum 2.0-innsatsBilde av: https://docs.ethhub.io/ethereum-roadmap/ethereum-2.0/eth-2.0-economics/

Vitalik Buterin og Justin Drake fra Ethereum Foundation antyder at det mest sannsynlige tallet er 5% april.

Desentraliserte applikasjoner (dApps) på Ethereum (ETH) 2.0

Ethereum 2.0 Hard Fork vil forbedre attraktiviteten til Ethereum-plattformen som vert for dApps. I dag er det to hovedtyper av dApps på Ethereum-nettverket – Ethereum Decentralized Exchanges og Ethereum Decentralized Games.

Ethereum (ETH) desentraliserte børser

Ethereum desentraliserte børser er utvekslingstjenestene som tillater brukere å bytte ERC-20 (Ethereum-baserte tokens) med hverandre og uten tredjeparts varetekt. Kjente desentraliserte sentraler inkluderer Radar Relay, IDT Exchange, Erc dEx og DDEX.

Ethereum (ETH) desentraliserte spill

Til tross for at TRON og EOS regnes som de beste dApps-vertene for spill, ligger flere populære online-tjenester på Ethereum. For øyeblikket kan en bruker spille nesten 400 Ethereum-spill, med My CryptoHeroes og CryptoDozers kortspill som er mest etterspurt.

Fordeler og ulemper med Ethereum (ETH) 2.0

Det avgjørende vi bør vite om fordeler og ulemper med Ethereum 2.0 er at ingen har fullført en så sofistikert overgang. Derfor er mange aspekter fortsatt uforutsigbare.

PROS

ULEMPER

Hastighet: eWASM er mye raskere enn EVM

Usikker økonomi til Ether, da ingen kan forutsi etterspørselen etter token

Sikkerhet: Avanserte sikkerhetsjusteringer skal brukes

Ekstremt sårbar prosess for tokenoverganger mellom Ethereum 1.0 og Ethereum 2.0

Skalerbarhet: Flere sideprosjektløsninger er tilgjengelige

Uklar veikart: investorer kan ikke utforme porteføljene før lanseringsdatoene er angitt mer presist

Mye mer avansert konsensus

I tilfelle mislykket overgang vil bildet av Ethereum bli ødelagt. EOS og TRON vil bli kraftigere desentraliserte programverter

Lavt strømforbruk

Bedre desentralisering

Eksperter om Ethereum 2.0 (ETH)

Ethereum (ETH) 2.0: Usikker status

For regulatorer fremstår Ethereum 2.0 fortsatt som en ”usikker ressurs”. For eksempel Commodity Futures Trading Commission (CFTC) styreleder Heath Tarbert sa at CFTC fremdeles vurderer om Ether vil forbli en vare under den nye modellen. Ethereum-utviklere og talsmenn mener at PoS faktisk kan styrke saken om at Ether er “tilstrekkelig desentralisert” til å bli ansett som en vare i amerikanske regulators øyne..

Noen Ethereum-utviklere uttrykker også bekymring for migrering fra Ethereum 1.0 til Ethereum 2.0. Nirbhik Jangid, en Ethereum-utvikler fra India, skrev i Telegram:

Eth 2.0 er en serie nettverksoppgraderinger som utføres til Ethereum-nettverket for å øke skalerbarhet osv., Men vil ta minst to år å fullføre, sannsynligvis lenger gitt omfanget av endringene og utfordringene som er involvert.

Ethereum (ETH) 2.0: Skalerbarhet først

Utviklerne av Ethereum er sikre på at den viktigste oppgraderingen som kan oppnås med Ethereum 2.0 er skalerbarhet. Vitalik Buterin, faren til Ethereum, forklart det i en podcast:

det viktigste som Eth 2.0 gjør bedre er åpenbart skalerbarhet. Og skalerbarhet er viktig på grunn av tingene det muliggjør, som i utgangspunktet betyr mer av alt. Så applikasjonene vi generelt har sett på blockchain så langt har generelt å gjøre med økonomi, og det er gode grunner til det. Fordi de liker eksisterende sentraliserte finansielle systemer er relativt forferdelig.

Ethereum (ETH) 2.0: Sammendrag i fem poeng

 1. Ethereum 2.0 er neste trinn i Ethereum-nettverket og vil bestå av sammenkoblede skjær og bruk av en Proof-of-Stake-algoritme.

 2. Overgangen vil mest sannsynlig starte i 2020, med fase 0 i første kvartal.

 3. Ethereum 2.0 vil være nødvendig for å løse utfordringene med skalerbarhet, hastighet, desentralisering, sikkerhet og lang levetid.

 4. Det blir ingen gruvedrift i Ethereum 2.0. Staking Ethers vil være den eneste måten å oppnå en passiv inntekt.

 5. Den største ulempen for Ethereum 2.0 er samfunnets usikkerhet, detaljene i overgangen og dens fremtidige design. Dette skiftet er ekstremt risikabelt for Ethereum Foundation.

Ethereum 2.0: Sammendrag i fem poengBilde av: U. I dag.

Hvilken funksjon av Ethereum 2.0-oppgraderingen er den viktigste for deg og hvorfor? Del din mening i Twitter!