Møt Proton Chain – En Blockchain-basert betalingsplattform for tradisjonell og digital økonomi

Protonkjede er en blockchain som tar sikte på å løse flere problemer knyttet til tradisjonell finans og kryptofinansiering. For det første, i verden av tradisjonelle betalinger, er det høye risikoer forbundet med å levere betalingsdata online. Kredittkortene våre er bare like sikre som betalingsportalene vi bruker for å kjøpe online. Vi blir ofte bedt om å oppgi personlige data eller identitetsdokumenter når vi åpner nye kontoer eller godkjenner betalinger. Hver gang må vi stole på at enheten som bruker dataene våre, tar de riktige beskyttende tiltakene for å sikre dem.

Videre er det for mange barrierer mellom tradisjonelle banker, betalingsleverandører og gateways, og kryptofinansiering. Brukere kan ha flere kontoer, men det er ikke alltid lett og sjelden veldig raskt å flytte penger mellom dem – selv om du bare overfører dollar fra en konto til en annen.

Derfor ble Proton-kjeden utviklet for å overvinne disse utfordringene. Dens sentrale forutsetning er en bekreftet konto, der en bruker hevder et @-navn som ligner på et Twitter-håndtak. Når denne kontoen er bekreftet, kan brukeren foreta en sikker transaksjon og koble kontoer fra eksterne leverandører for å få en mer strømlinjeformet brukeropplevelse.

Hvordan fungerer protonkjeden

Proton-kjeden er en offentlig blockchain og smart kontraktplattform designet for peer-to-peer-betalinger og forbrukerapplikasjoner.

Bruker Bob Smith registrerer seg for Proton og hevder håndtaket @bob som sitt eget. Når han gjennomgår KYC, verifiserer et nettverk av KYC-validatorer og pengeservicevirksomheter hans identitet, og gir ham det Twitter-lignende pålitelige “blå haken” som indikerer at han er blitt kontrollert og er en legitim bruker av plattformen..

Nå vil ethvert program som støtter Proton-navneprotokollen vise @bob med det blå haken. Han kan gå til en nettbutikk, skanne en QR-kode for å legge dem til i det godkjente settet med betalingskontakter, og deretter godkjenne betalinger fra kontoen sin ved å gi bare hans @bob-håndtak.

Hvis Bob ønsker å bruke et program som et spill som krever betaling, kan han frigjøre midlene på samme måte ved å gi @bob-håndtaket sitt innenfor spillgrensesnittet.

Røtter i Metal Pay og Lynx

Protonkjeden utviklet seg fra andre prosjekter, Metal Pay og Lynx. Metal, selskapet bak Metal Pay, ble grunnlagt i 2016 av Marshall Hayner og Glenn Marien som en blockchain-basert betalingsbehandlingsplattform. Målet med selskapet var å akselerere krypto-adopsjon ved hjelp av insentiver og et rent, brukervennlig grensesnitt. Brukere kan tjene opptil 5% av den totale transaksjonsverdien i tilbakebetaling ved å sende og motta midler ved hjelp av Metal Pay-appen.

Siden det startet i 2016, har Metal utvidet funksjonaliteten til å omfatte Metal X-børsen i tillegg til Metal Pay-appen. Metal Pay-appen tillater allerede brukere å kjøpe og selge krypto ved hjelp av fiat fra deres FDIC-forsikrede kontantkort eller fra en brukers tilknyttede bankkonto. Snart vil Proton-kjeden være koblet til både Metal Pay og Metal X.

Lynx startet med en lignende visjon som Metal, om å bringe krypto til massene. Selskapet utviklet den største EOS-lommeboken i USA, samt Lynxchain, en gaffel av EOS-blockchain som muliggjør gratis kontooppretting for desentraliserte apper..

Tidlig i 2020 kom de to selskapene sammen for å lage en ny blokkjede kalt Proton chain, som ble lansert på mainnet i april.

XPR-token

Protonkjede er en variant på Lynxchain, med tillegg av identitetslaget. Den drives av sitt eget innfødte XPR-token og kjører på en delegert Proof of Stake-konsensus. Blokkeprodusenter er ansvarlige for å validere nettverkstransaksjoner med en majoritetskonsensus på to tredjedeler som kreves for å skrive til blockchain. Blokkprodusenter er nominert av de XPR-innehaverne som setter tokens for stemmerett.

I tillegg til styringsrettigheter er XPR-token også designet for å fungere som en kortsiktig butikk med verdi for dApps. Forsyningen kontrolleres, med en innledende sirkulasjon på 200 millioner tokens, og øker med 5% hvert år. Inflasjonstokenene har en fast fordeling på 50% som kommer til å blokkere produsenter, 30% tildelt stakere og 20% ​​til Proton-styringskomiteen.

Tokenholdere kan bruke Lynx-lommeboken til å lagre sine beholdninger. XPR-token er tilgjengelig for handel på Metal X-børsen, samt Bithumb, HitBTC og Bilaxy.

Utviklingskart

Det nylig sammenslåtte prosjektet er for tiden i ferd med å utvikle Metal Pay 3.0, som vil være den første lommeboken som er i stand til å samhandle med Proton blockchain. Hensikten er at den vil bruke autentiserings- og push-signeringsteknologien, som prosjektet allerede har vist a demonstrasjon.

Kjøreplanen er foreløpig angitt i to utgivelser, kjent som Objective “Red Falcon” og Objective “Snow Owl.” Den første er den tyngre av de to, og introduserer Proton-kjeden brukernavnmodell og en ny ikke-frihetsberøvende “kryptofane” som vil være tilgjengelig i regioner utenfor USA og tillater brukere å sende og motta XPR-tokens..

Den første fasen vil også introdusere forespørsler om betalingskobling for Proton-kjeden til Metal Pay-lommeboken, og muligheten til å pakke tokens fra Metal X-sentralen og flytte dem til den ikke-frihetsberørte “kryptofanen”.

Den andre fasen er mer en iterasjon av den første og vil bringe inn flere fiat-valutaer sammen med en innfødt stablecoin utstedt på Proton.

For øyeblikket er det ingen datoer gitt på veikartet. Imidlertid ble Proton-kjeden lansert på mainnet i løpet av få måneder etter at prosjektene kunngjorde intensjonen. Derfor er det rimelig å anta at brukerne kan forvente å se jevn, om ikke rask fremgang.

Team

Som du forventer, består teamet bak Proton av teamene til grunnleggerprosjektene.

Marshall Hayner grunnla Metal og er nå medstifter og administrerende direktør i Proton. Han sto også bak andre kryptoprosjekter, inkludert QuickCoin og Block.io, sammen med å være et av de tidligere medlemmene ombord på Stellar-lanseringsteamet..

Glenn Mariën er medstifter av Proton og CSO, og har over ti års erfaring med full stack-utvikling. Før dette opprettet han den første lommeboken for Dogecoin, som var hvordan han møtte Marshall Hayner. Hayner kjøpte Dogecoin-lommeboken i løpet av sin periode hos Block.io.

Fred Kreuger var grunnlegger og administrerende direktør i Lynx, nå medstifter og president for Proton. Med over $ 500 millioner i utganger var Kreuger også oppfinneren av “Valutaindeksbyttet.” Han har en bachelorgrad i matematikk fra Cornell og en doktorgrad. i Statistikk fra Stanford.

Merkbare navn fra kryptosamfunnet har gitt tidlig investering til Proton Chain, inkludert Eric Voorhees fra Shapeshift.

Pakke den opp

Proton-kjedeprosjektet representerer en av de viktigste fusjonene som har skjedd i kryptorommet så langt. Hvis det lykkes, kan det forestille videre konsolidering i hele sektoren, ettersom prosjekter innser potensialet i å skape noe større enn summen av de enkelte delene.

Imidlertid har teamet på Proton mye arbeid fremover hvis de skal realisere sin visjon om å forene krypto- og tradisjonell finansverden under en enkelt plattform. Hvis de kan oppnå målet sitt, kan det vise seg å være en betydelig booster for den bredere adopsjonen av kryptovalutaer.