Velge riktig plattform for Blockchain-applikasjonen

Siden begynnelsen av Bitcoin har utviklere prøvd å forbedre blockchain-teknologien. Ethereums smarte kontraktsfunksjonalitet var det første største spranget fremover. Imidlertid spol fremover seks år til nå, og Ethereum eldes ikke nødvendigvis godt. Selv om det fremdeles er vert for et stort antall desentraliserte applikasjoner, fortsetter det å slite med skalerbarhet. Videre kan den etterlengtede oppgraderingen være måneder eller til og med år unna.

Når det er sagt, har blockchain-funksjoner utviklet seg generelt, langt nok til at det nå er mange alternative alternativer. Men hvordan velger du den rette når det potensielt er dusinvis av variabler som spilles? Her er noen ting du bør vurdere.

Skalerbarhet

Skalerbarhet er Ethereums viktigste utfordring og en faktor som uten tvil vil være en vurdering for alle som aktivt leter etter alternativer. Dette gjelder spesielt for utviklere som ønsker å bygge dApps med høy gjennomstrømning, for eksempel et spill eller en utveksling. Plattformer som kan støtte et stort antall applikasjoner uten å gå på bekostning av gjennomstrømningshastighetene, vil best imøtekomme disse behovene.

Brukererfaring

Manglende brukervennlighet er et overbevisende argument for hvorfor blokkjeder fortsetter å slite med vanlig adopsjon. Mens Ethereum er den mest brukte plattformen, krever det at sluttbrukere eier Ether for å betale for transaksjoner, noe som er et stort friksjonspunkt for nykommere. Noen etterfølgere har satt inn mekanismer som kan løse disse bruksproblemene.

Utvikleropplevelse

Det er noen hensyn her. For det første tilgjengeligheten av dokumentasjon og støtte for å bygge en dApp. Selv om plattformens nettside er et godt sted å starte, er størrelsen på utviklerfellesskapet vanligvis en pålitelig indikator på informasjonsnivået og støtten som er tilgjengelig utenfor det plattformen selv gir. Finn plattformens Discord- eller Telegram-kanaler, så får du en ide om hvor enkelt det vil være å stille spørsmål eller søke etter svar. Dette bringer oss til neste punkt.

Adopsjon

Det er nå så mange blockchain-plattformer at det virker nesten umulig at de alle kan vare distansen. I stedet for å vurdere akkurat hva plattformen lover, bør du vurdere hvor mye utviklingsaktivitet den allerede har på seg. Jo flere prosjekter som bygger på en gitt plattform, jo ​​mer sannsynlig er det å motstå presset fra konkurransen.

Sikkerhet

Selv om mange blokkeringer gjør noen krav på desentralisering, er noen mer desentraliserte enn andre. Bitcoin og Ethereum er begge svært desentraliserte, noe som gjør angrep på nettverket så dyrt og vanskelig at det er uoverkommelig. Imidlertid har andre blokkeringer komme under forsøk å iscenesette et 51% angrep. Vurder hvilken styringsmodell som er i bruk, og sjekk om nettverket tidligere har blitt angrepet.

Team

Gjennom årene har blockchain-utviklingsteam hatt noen veldig offentlige uenigheter og nedsmeltninger. En av de mest fremtredende tidligere var Jed McCalebs dramatiske avgang fra Ripple tilbake i 2013. Imidlertid er det mange nylige eksempler, som IOTA. Disse hendelsene kan i beste fall føre til volatilitet i tokenprisen eller i verste fall en nedleggelse av prosjektet. Å velge et prosjekt med et etablert og stabilt team reduserer risikoen for å skje.

Plattformer å betrakte som Ethereum-alternativer

Ardor

Ardor ble lansert av morselskapet, Jelurida, tilbake i begynnelsen av 2018. Den har sine røtter i forgjengeren Nxt, en proof-of-stake blockchain som har vært i drift siden 2013. Ardor har som mål å forbedre noen av begrensningene for single token blockchains med en innovativ foreldre-og-barn-struktur. Hvem som helst kan bygge sin egen barnekjede, med sitt eget token, og legge flere applikasjoner til å jobbe med det.

Ardor fremstår gunstig sammenlignet med kriteriene oppført ovenfor. Den bruker beskjæring av transaksjoner for å unngå oppblåsthet og sikre skalerbarhet. Jelurida tilbyr rikelig med dokumentasjon via en dedikert læringsnav, og utviklere kan rette spørsmål eller problemer til selskapet selv.

Barnekjedeoperatører kan sponse transaksjonsgebyrer på vegne av brukere, noe som betyr at det ikke er noe krav for nykommere å håndtere kryptovalutabørs eller lommebok. Som selskap har Jelurida operert med samme grunnleggerteam siden oppstarten i 2016. Det er flere prosjekter som allerede er i gang i sine egne barnekjeder, inkludert eiendomsinvesteringsselskapet Max Property Group, og crypto gateway-tjenesten Bitswift.

Matic Network

Matic Network opererer som et andre lag på Ethereum-nettverket. Det er en optimalisert versjon av Plasma-skaleringsprotokollen, noe som betyr at Matic tilbyr mange lignende fordeler med programmering på Ethereum, men i stor skala. Sidekjedeoperatørene fungerer også som stakere og delegatorer i Matics konsensus-metode for bevis på stav. Prosjektet fikk tidlig støtte fra Coinbase Ventures og Binance, etter å ha lansert token via Launchpad IEO-plattformen.

Tatt i betraktning Matic ved siden av kriteriene som er definert ovenfor, sammenligner det også gunstig. Som nevnt er den skalerbar og kan håndtere opptil 65 000 transaksjoner per sekund. Den tilbyr omfattende dokumentasjon og opplæringsprogrammer for utviklere. Prosjektet legger betydelig vekt på brukervennlighet for sluttbrukere, med sikte på en sammenlignbar opplevelse med sentraliserte applikasjoner.

Matic-teamet er basert i India og er veletablert, og har også rådgivere fra prosjekter, inkludert Decentraland og Coinbase Wallet. Det er flere dApps som bygger på Matic, inkludert handelsplattform og dataaggregator Crypto Control, og universell kryptovaluta for spillere, Pocket Full of Quarters.

Etter hvert som blockchains blir mer interoperable, kan spørsmålet om “hvilken plattform” bli mindre av et problem, ettersom utviklere vil kunne utnytte de kombinerte fordelene med forskjellige økosystemer. Imidlertid er bruk av noen kritiske vurderingskriterier for øyeblikket et godt middel til å avveie de potensielle alternativene basert på prioriteringene i prosjektet.