Crypto Trading CEO Eyes Boom som Coronavirus Volatility Upends Demand

Artikkelen ble skrevet i samarbeid med TabTrader.

Bitcoin (BTC) krasjet til det laveste siden desember 2018 i forrige uke takket være coronavirus – men for handelsmenn tilbyr nå kryptovaluta muligheter uten sidestykke.

Etter flere ukers global uro i aksjemarkedet klarte ikke Bitcoin å unnslippe knock-on-effekten. Panikkinvestorer så ut til å selge alt de kunne for å dekke tap andre steder, og volatilitet over kryptovalutamarkeder eksploderte.

12. mars 2020 fikk BTC / USD sitt største fall på en enkelt dag i historien – på et tidspunkt var tap på 60% på noen børser.

Kurve

BTC / USD-diagram på BitMEX. Kilde: TabTrader Web

Mange uttrykte overraskelse og sjokk over det som hadde skjedd. Sist Bitcoin handlet under $ 4000 var mot slutten av sitt årslange bjørnemarked, etter turen til nåværende heltid på $ 20.000.

Siden har en forbløffende bedring funnet sted – og denne gangen, over en mye kortere tidsramme. Bare en uke etter krasj, banket BTC / USD på $ 7000, før det beroliger avansementet til å sirkle $ 6000 support.

Suslov: Hvaler tjener på dagens kryptomarked

Selv for kryptovalutahandlere er slike trekk sjeldne, og det er enda sjeldnere å kapitalisere fra dem med maksimal effekt.

“Markedet har sett bunnen. Og en utvinning kan være veldig rask. Det er den beste tiden å akkumulere, og det er akkurat det hvalene gjør, ”oppsummerte Kirill Suslov, administrerende direktør i bytteaggregator TabTrader om dagens klima.

Flere tusen dollar opp eller ned på dager eller til og med timer skaper en logistisk hodepine for mange handelsmenn, som er avhengige av flere utvekslingsgrensesnitt som alle fungerer sømløst for å plassere det som ofte er veldig følsomme handler.

Hvaler selv kan legge til problemet, som det ble sett tidligere på året da en enkelthandler så ut til å flytte hele Bitcoin-markedet ved hjelp av en ordrevegg på bytte Bitfinex.

Det dukker ofte opp andre fenomener som påvirker ordren til en bestemt plattform. Denne uken, for eksempel, klarte BTC / USD stort sett ikke å knekke $ 7000, men på Bitstamp så en ordens ett-ordre ordre fylt opp til $ 7139..

…Og handelsmenn vil være copycats

Å tillate hvem som helst å overvåke de store børsene og handle fondene på dem samtidig, var til en viss grad drivkraften bak TabTrader og lignende samlede ressurser som porteføljesporere. Prisvolatilitet, svingninger i handelsadferd og mer gjør bare virksomheten bedre for sektoren, sier Suslov.

“Sommeren 2020 vil Covid-19 ligge bak oss og aktivaprisene vil stige, og krypto kan potensielt se eksponentielle gevinster på grunn av sin rolle som en høybeta-aktiva,” fortsatte han.

BTC / USD på Bitfinex. Kilde: TabTrader Android

BTC / USD på Bitfinex. Kilde: TabTrader Android

I likhet med børsene selv har Suslov sett en markant omsetning i sine egne kunders vaner – byttehandlere med en samlet eierandel på over 6 milliarder dollar..

For å svare på etterspørselen lanserer TabTrader skreddersydde alternativer, som for eksempel at handelsmenn kan plassere diagrammer for hvilken som helst børs i ett område, og deretter handle fra den ene skjermen ved hjelp av APIer..

Overvåkningsliste. Kilde: TabTrader Android

Overvåkningsliste. Kilde: TabTrader Android

Med sikte på å redusere ineffektiviteten ved manuell overvåking av utallige plattformer, hver med sine egne særegenheter, inkluderer andre planer å tilpasse disse handelsterminalene selv for å imøtekomme handelsbehov..

Til slutt, sier Suslov, må en handelssektor som er åpen for alle på jorden være så effektiv som mulig, da appellen bare vil spre seg til mer ikke-tekniske mainstream-forbrukere..

“I år vil vi la handelsmenn kopiere bevegelsene til børsens mest vellykkede spillere,” la han til, et trekk som gjenspeiler de fra plattformer som eToro i Storbritannia. TabTrader tar imidlertid ikke vare på noen midler.

“Ikke nøklene dine …”

Det er det potensielle tannproblemet i vente på kryptovalutahandelsøkosystemet, har forskjellige analytikere advart.

En tilstrømning av interesse har ikke oversatt til at handelsmenn blir mer kryptokjente – alt for ofte stoler de på tredjeparter for å lagre midler til dem, med all risikoen det medfører. I følge en nylig undersøkelse fra Binance, selv de aller fleste institusjonelle investorer kontrollerer ikke sine private nøkler.

Likevel er den nåværende uroen overfor verdens økonomi noe som utvilsomt vil komme Bitcoin til gode som verdens første virkelig desentraliserte digitale penger med hard cap..

“Viruset har vist oss regjeringsproblemet, med innbyggere som bare tjenere som kan være innesperret, blokkert, isolert osv.”, Konkluderte Suslov.

“Regjeringer kan gjøre hva de vil for oss. Kryptovaluta kan slå tilbake, i det minste på det økonomiske domenet. Den langsiktige fremtiden for Bitcoin og kryptovaluta er lys. ”