Hvorfor hjernen din er en forferdelig lommebok for kryptovaluta

Hvis du vil administrere kryptovalutaene dine, er det sannsynlig at du trenger to ting. Den første er en sikkerhetskopi av frøfrasen din eller de private nøklene som brukes til å kontrollere tilgangen til midlene dine, og den andre er en lommebokprogramvare som hjelper deg med å utføre transaksjoner og administrere porteføljen din.

Selv om de fleste brukere genererer og lagrer frøfraser ved hjelp av sikker lommebokprogramvare, velger en liten brøkdel av brukerne å unngå å holde en fysisk sikkerhetskopi av frøfrasen, og i stedet gå den uvanlige veien å bare huske frøet. Når den er tilbakekalt, kan denne setningen når som helst importeres til en lommebok, slik at disse brukerne får tilgang til pengene sine.

På overflaten virker dette som en attraktiv idé. Tross alt kan frøet aldri bli stjålet eller ved et uhell ødelagt, kan tas med hvor som helst uten begrensninger, og bokstavelig talt lar brukerne være sin egen bank. Men som vi snart vil se, er disse såkalte “hjernepakkene” ekstremt farlige å bruke, og vil mer sannsynlig enn ikke føre til fullstendig tap av midler til slutt.

Brain Wallets er utrolig feilbare

Å lage en hjernepall innebærer vanligvis å velge et antall ord og danne en mnemonic ut av dem. Denne minnesmerken lagres deretter, slik at brukerne kan utlede den originale ordsekvensen, og den originale setningen blir slettet fra alle fysiske steder, slik at den eneste kopien blir i brukerens sinn..

Denne mnemonic kan være så lang eller som vist som brukeren liker – tilsynelatende gir brukeren valg over sikkerheten til eiendelene sine, med lengre mnemonics generelt ansett for å være sikrere enn kortere. Dessverre, selv om det er mulig å bruke en hvilken som helst kombinasjon av tilfeldige ord til en hjerneblokk, velger et stort antall brukere å bruke favoritt sitatene som lommebok – noe som er alt annet enn tilfeldig.

I følge en nylig studie fullført av BitMEX Research, hjerneposer generert fra sitater hentet fra populære skjønnlitterære verk er ekstremt usikre og kan ende opp med å bli sprukket i løpet av få sekunder. I studien opprettet BitMEX åtte hjerneposer med sitater fra populære bøker og lastet hver med 0,005 bitcoins (BTC).

Disse varierte fra tre til seksti ord lange – og hver eneste ble sprukket av ukjente angripere i løpet av en dag, og den korteste fraseuttrykket i hjernevæggen ("kall meg Ishmael ”) ble slått inn i løpet av et sekund.

Noen av disse hjernepakkene ble hacket på under tre sekunderKilde: BitMEX Research

Ikke bare dette, men en gang sprakk, ble disse lommebøkene drenert med en uforholdsmessig høy avgift, noe som indikerer at det er mange personer som aktivt søker etter usikre lommebøker, og at hackeren ble tvunget til å betale for mye for å sikre myntene – eller potensielt miste dem til en annen hacker.

Men mer enn dette, er hjernepunger også underlagt å bli glemt – og dermed gjør de lagrede kryptovalutaene utilgjengelige for alltid. Minner er foranderlige, og både kan og endres over tid. Oddsen for at et hjernevognminnesminne blir modifisert, øker faktisk jo oftere det blir husket, siden handlingen med å tilbakekalle minnet også gjør det bøyelig og kan endres.

Av disse grunner skal hjerneposer bare brukes under ekstreme omstendigheter, og aldri med en ordsekvens hentet fra offentlig litteratur.

Hva du skal bruke i stedet

Lommebøker med kryptovaluta har kommet langt de siste årene. I dag er det ikke nødvendig å gå på akkord med brukervennlighet, sikkerhet eller funksjonssett – siden det er lommebøker som tilbyr alle disse i like stor overflod.

Blant disse, Mynte lommebok har flere ganger skilt seg ut fra resten på grunn av sin brukervennlighet og ekstreme sikkerhet, noe som gjør den ideell for både nybegynnere og veteraner. I motsetning til en hjernepall krever Coin Wallet ikke at du husker frøfrasen din for å holde den trygg fra nysgjerrige øyne. I stedet bruker Coin Wallet AES-256-kryptering for å kryptere dette frøet og lagre det trygt på datamaskinen din.

Coin Wallet er tilgjengelig for stasjonære og mobile enheterKilde: Coin Wallet

Midlene som dette frøet besitter, kan bare fås når de riktige sikkerhetskontrollene er passert – for eksempel biometrisk autentisering (fingeravtrykk eller FaceID), eller hvis en spesiell maskinvarebasert autentisering er satt inn, f.eks. noen FIDO-kompatibel sikkerhetspinne.

Frøfrasen generert av Coin Wallet har ekstremt høy entropi – dette betyr at det er praktisk talt umulig å knekke. Når du har opprettet lommeboken din, vil du kunne få tilgang til frøfrasen din og generere din egen mnemonic setning for å sikkerhetskopiere den i hjernen din. Men i motsetning til en hjernepall, vil du bli tilgitt hvis du glemmer det, siden enheten din vil fungere som en sikker sikkerhetskopi for å gjenopprette pengene dine om nødvendig.