Hva er en åpen kildekode Bitcoin (BTC) lommebok? Forklaring fra Bitamp

Open source-tilnærmingen er det som har fått blockchain-sektoren til å se ut som den gjør. Hva er åpen kildekode? Hvem kan bygge en åpen kildekode Bitcoin (BTC) lommebok? Er det bedre enn en tradisjonell lommebok? Er det nyttig og sikkert?

Bitamp, en ledende desentralisert lommebok for kryptolagring og overføringer er et lærebokeksempel på moderne open source i blockchain. I samarbeid med U.Today viser Bitamp hvordan en sikker og pålitelig crypto lommebok kan opprettes på et par minutter, selv av ikke-CS-brukere.

Hva er en Bitcoin (BTC) lommebok?

En Bitcoin (BTC) lommebok er et programvare- eller maskinvaremiljø designet for lagring og overføring av eiendelene til flaggskipskryptovalutaen. I utgangspunktet er det en adresse i Bitcoin (BTC) -nettverket med sine offentlige og private nøkler.

Bitamp lommebok er klar til å sende transaksjonenEn Bitcoin (BTC) lommebok fra Bitamp er klar til å sende transaksjonen // Image by Bitamp

Hver Bitcoin (BTC) lommebok representerer en spesiell type grensesnitt som tjener til å få tilgang til midlene til denne eller den aktuelle adressen. En Bitcoin (BTC) eier bruker en privat nøkkel for å autorisere transaksjonen, dvs. for å sende Bitcoin (BTC) til en annen bruker av en Bitcoin (BTC) lommebok..

Lommebøker for maskinvare og programvare er to hovedkategorier av Bitcoin (BTC) lommebøker. En programvare lommebok er et dataprogram (nedlastbart program eller webgrensesnitt) mens en maskinvarekrypto lommebok er en bærbar enhet som sikrer brukerens nøkler.

Hva er en åpen kildekode Bitcoin (BTC) lommebok?

En åpen kildekode Bitcoin (BTC) lommebok er et instrument for Bitcoin (BTC) transaksjoner hvis kode blir publisert og åpnet for offentlig gjennomgang og modifikasjoner. Dermed kan alle sjekke hvordan den er koblet til flaggskipet blockchain, hvordan den når kontoer i Bitcoin (BTC) nettverk og hvordan den behandler transaksjonene.

Til tross for at dette segmentet med kryptovalutaer fremdeles er i sin spede begynnelse, er det mange Bitcoin (BTC) lommebøker som bruker en åpen kildekode-tilnærming til utviklingen. Denne trenden skyver den tekniske utviklingen av blockchain-teknologi fremover, men har også sine egne unike egenskaper.

Open-source Bitcoin (BTC) lommebøker: åpenbare fordeler

Først og fremst er open source-lommebøker alltid åpne for offentlig gjennomgang. Det fungerer som en slags endeløs bugpremie: kryptosamfunnseksperter har mye moro når de undersøker hverandres produkter. Derfor er det svært lite sannsynlig at noen feil, feil eller sikkerhetsflyt ikke blir oppdaget. Lommebøker som ikke er åpen kildekode blir bare testet av leverandører av cybersikkerhet. Denne metoden for testing er også sikker, men involverer ikke ‘mengden av visdom’.

Bitamp Bitcoin (BTC) lommebok åpen kildekode på GitHubSlik ser åpen kildekode til en Bitamp Bitcoin (BTC) lommebok på GitHub // Image via GitHub

De som er kjent med programmering, kan tilpasse lommeboken med åpen kildekode for spesifikke krav og oppgradere den. Derfor vokser økosystemer med åpen kildekode vanligvis raskere enn konkurrentene.

Open-source Bitcoin (BTC) lommebøker: rom for vekst

Dessverre kan åpen kildekode lett plagieres. Denne sårbarheten har allerede påvirket et par prosjekter i DeFi-sfæren. Essensen av open source-tilnærmingen tillater ikke rettferdige programmerere å saksøke plagiarists med en gruppesøksmål.

Videre, siden koden deres er tilgjengelig for alle, kan open source-lommebøker være utsatt for angrep og datafeil. Så brukeren bør dobbeltsjekke om lommeboken med åpen kildekode lagrer digitale eiendeler og samler sensitive private data.

Lommebøker på serversiden og på klientsiden: hvor er nøklene dine?

Server-lommebøker behandler alle operasjoner via en enkelt ‘sentral’ mekanisme av servere. Disse serverne lagrer brukernes data (e-post, navn, adresse, telefon) og matcher den med de private nøklene til deres Bitcoin (BTC) lommebøker. Så du er ikke anonym når du bruker en crypto-lommebok på serversiden. Denne måten å jobbe på gjør det mulig for servere (eller sentraliserte) krypteringslommebøker å jobbe raskere, støtte flere valutaer og vise et attraktivt grensesnitt.

Men du har ikke dine private nøkler. Som et resultat kan lommebokteamet, statlige organer og hackere enkelt få tilgang til det og få kontroll over midlene dine. Derfor har erfarne handelsmenn det kloke mantraet: ‘Ikke nøklene dine, ikke Bitcoin (BTC)’.

En lommebok på klientsiden har ingen serverinfrastruktur som brukes til å lagre brukernes eiendeler. Det er også brukeren som bærer det fulle ansvaret for sine private nøkler. Hvis den går tapt, kan den ikke gjenopprettes. Men det kan heller ikke nås av vakthunder eller skadelige faktorer. Derfor kan det være et veldig rasjonelt valg å bytte til lommebok på klienten.

Bitamp-lommebok på klientsiden: desentralisert, trygg, pålitelig

Den desentraliserte lommeboken Bitamp representerer et rent eksempel på åpen kildekode-tilnærming til Bitcoin (BTC) lommebokutvikling.

På din side

Bitamp posisjonerer seg som en lommebok på klienten. Dette betyr at nøklene til Bitcoin (BTC) -adresser ikke forlater brukernes nettlesere. Bitamp sender den til localStorage – funksjonen til nettleseren som lar den lagre JavaScript-innhold. Ingen klarer å gjenopprette den, og Bitspamp informerer brukerne om denne funksjonen. Hver nye lommeboksfrase må lagres på et sikkert sted.

Sikkerhet først

Bitamp Bitcoin (BTC) lommebok er sterkt fokusert på sikkerheten til brukernes midler selv under ekstreme forhold. Det er i sikkerhet Bitstamp seriøst kan hjelpe eiere av krypto.

Bitamp spør ikke nye brukere om deres identitetBitamp spør ikke nye brukere om deres identitet // Image by Bitamp

På grunn av sin desentraliserte natur kan Bitamp få tilgang til en Bitcoin (BTC) lommebok som ble opprettet på alle populære lommebøker, f.eks. Trezor, Ledger, Mycelium, Electrum. Dermed, hvis tjenesten din er online, kan du bare få tilgang til midlene dine med en frøfrase ved hjelp av Bitamp. Helt fra begynnelsen av bruken av tjenesten kan du generere ditt eget 12-ordsfrø der eller logge på med noe annet frø fra en tredjeparts lommebok.

Nøklene dine, Bitcoins (BTC)

Foruten private nøkler, berører ikke Bitamp-mekanismer brukerens eiendeler. Det er derfor KYC / AML-sjekker eller til og med en vanlig registrering ikke kreves av tjenesten. Prosessen med å ta ombord tar bare et par klikk. Og selv i tilfelle et angrep, kan ikke tjenesten eller den skadelige faktoren blokkere myntene dine.

Videre tilbyr Bitstamp en kunnskapsbase med alle grunnleggende om Bitcoin (BTC) transaksjoner som vises i en serie artikler. Selv en nybegynner i kryptoverdenen kan utdanne seg om instrumentene for utveksling og lagring av krypto.

Utover linjen

Alt i alt har klientsiden tilnærming til Bitcoin (BTC) -transaksjoner vist seg som en sikker og lettfattelig måte å lagre og overføre eiendelene dine på. Vanligvis påvirker de mindre ulempene ikke driften og kan garantere en trygg og billig Bitcoin (BTC) opplevelse.

Bitamp er en intuitiv lommebok med åpen kildekode med et klart grensesnitt og kraftig funksjonalitet. Bitamp kan være den beste måten å begynne å bruke Bitcoin (BTC) -nettverket som et banebrytende verktøy for lagring og overføring.