Hvordan velge en Cryptocurrency Exchange

Overskrifter leser kontinuerlig at det er mange hack, tyverier, frosne eiendeler og børser som lukker butikken og forsvinner over natten. Dette gjør at mange nykommere krypterer litt urolig over hvor de kan stole på en børs. Mens mange strømmer til Coinbase for navnet, brukervennligheten og andre anerkjente Bitcoin-børser for å få midler inn og ut av børsen, er det andre alternativer der ute, men spørsmålet er om disse andre børsene er et trygt sted for å sette hardt opptjente midler.

Denne artikkelen hjelper deg med å finne de største kryptovaluta-børsene, de som har best likviditet og sikkerhet.

Hvordan komme i gang i fire enkle trinn

Trinn 1: Åpne en innenlandsk kryptokursutveksling i landet ditt og bekreft kontoen din. Det anbefales å åpne en konto med en børs i ditt land, med en adresse. Hvis noe skulle gå galt, ville du vite hvor du kan finne sentralen og de rette myndighetene du kan kontakte.

Steg 2: Sett inn penger fra bankkontoen din til kryptobørsekontoen din og begynn å kjøpe Bitcoin. Du kan stoppe her hvis du velger. Hvis du vil kjøpe andre kryptovalutaer enn de store, som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, etc., fortsett til trinn tre.

Trinn 3: Åpne en kryptobørsekonto som tilbyr en rekke altcoins. Disse børsene godtar vanligvis ikke fiat-innskudd, så det er grunnen til at du i trinn ett og to kjøpte Bitcoin for å kunne bytte det mot andre mynter.

Trinn 4: Etter å ha bekreftet kontoen din, send Bitcoin du kjøpte fra den fiat-aksepterende sentralen til den nye kryptobørsen. Når den ankommer, kan du begynne å kjøpe andre mynter med Bitcoin. Når du bestemmer deg for å selge, må du konvertere den tilbake til Bitcoin og sende den tilbake til den fiat-aksepterende kontoen. Når den kommer dit, selger du den igjen for å konvertere til kontanter og overføre den til banken din.

Topprangerte Bitcoin-børser

Børs som tillater fiat-innskudd: Beste USD Bitcoin-utveksling

  • Coinbase / GDAX
  • Kraken
  • Tvillingene
  • Bitstempel
  • CEX: IO

Børs som bare aksepterer kryptoinnskudd: kryptovaluta utveksling sammenligning

  • Poloniex
  • Bittrex
  • Bitfinex
  • Liqui

Faktorer du bør vurdere når du navigerer på en Bitcoin-børs

1. Mynttilbud

Mange børser tilbyr bare noen av de mest populære myntene, som Bitcoin, Litecoin og Ethereum. Det er bare en håndfull børser som tilbyr et bredere utvalg av mynter. Disse børsene er vanligvis de som ikke godtar fiat-innskudd.

2. Likviditet

Likviditet refererer til det enkle å kjøpe / selge i markedet. Høy likviditet betyr at det er et stort antall kjøpere / selgere. Høy likviditet er bra ettersom det fører til bedre prisoppdagelse, og det lar deg gjøre transaksjoner raskere. Du kan kanskje unngå produsent- / takkergebyr, diskutert nedenfor.

3. Sikkerhet

Nivået og typen sikkerhetsmekanismer som brukes av en børs er avgjørende for å sikre at myntene dine er trygge. Eksempler på god sikkerhetspraksis utvekslet inkluderer:

a) Oppbevaring av avleiringer i fryselager; dette betyr at myntene dine er frakoblet, utenfor rekkevidde for hackere. Populære metoder for kald oppbevaring inkluderer enhetslommebøker, som Hovedbok eller det kan være til og med papirlommebøker for kryptovaluta.

b) Tilgjengelighet av tofaktorautentiseringsalternativ – dette vil øke kontosikkerheten. Mange børser tillater ikke transaksjoner uten å koble tofaktorautentisering. Vi anbefaler deg å bruke denne sikkerhetsforsterkeren uansett. Hver gang du prøver å logge på, må du oppgi et sett med tilfeldige tall fra applikasjonen (Google-autentisering), som endres hvert 30. sekund.

c) kryptering og bekreftelse av e-post; for hver transaksjon vil det bli sendt en e-post til kontoen din for å bekrefte transaksjonen. Hvis du mottar en e-post fra en transaksjon som du ikke kjenner igjen, har kontoen din blitt kompromittert – handle raskt!

4. Nivå av kundesupport

Kvalitets, responsiv kundesupport vil spare tid og redusere stress, spesielt i fartsfylt miljø-kryptohandel er ikke for svak av hjertet. Problemer med bekreftelsesprosessen, innskudd / uttak, refleksjon av penger og handelsordrer bør løses raskt av børsens kundesupportteam.

5. Handelsgebyrer

Lave transaksjonsgebyrer ved kjøp og salg er viktig hvis du ofte handler. Det er viktig å sammenligne gebyrene for børsen din, med andre børser for å finne de beste prisene.

6. Brukervennlighet

Dette sier seg selv. Hvis det ikke er enkelt å bruke, kommer du sannsynligvis ikke til å bruke det. For eksempel, når en børs bare viser transaksjoner i Bitcoin, er det vanskelig å fortelle hvor mye faktiske penger du bruker. Dette er ikke brukervennlig. Generell navigering bør være grei, se etter rene design for å gjøre brukeropplevelsen lettere.

Se opp for gebyrer!

Du kan ikke handle gebyrfritt ennå, kanskje på Robinhood kan du, men for de fleste er det gebyrer som skal betales for hver transaksjon du foretar. Følgende er noen av de forskjellige avgiftene du måtte betale når du kjøper eller selger.

Nettverk / gruvearbeid

Disse gebyrene sikrer at transaksjonene dine raskt behandles av gruvearbeidere. Mange børser vil sette denne hastigheten automatisk. Det er her “belønningen” for gruveblokker kommer fra hvis du er gruvearbeider.

Konverteringsgebyr – 0,5% til 5%

Disse gebyrene er hvordan børser tjener penger på transaksjonen og varierer sterkt avhengig av betalingsmåte. Hvis du for eksempel skulle kjøpe Bitcoin via Coinbase, med et debetkort, ville det koste deg 3,99 prosent, mens kjøp direkte med bankkontoen din bare ville være 1,49 prosent, en betydelig fordel.

Produsent- og takergebyr – 0,1% til 0,5%

Maker / Taker-avgiften er en annen måte at børser tjener på, og ikke alle børser har dem, så hvis du kan unngå disse avgiftene, som har mer penger i lommen. Den høyere enden av gebyrspekteret rundt 0,25 prosent er knyttet til takere, som legger inn bestillinger som umiddelbart matches av en annen bruker. Omvendt tilfører produsenter, hvis bestillinger ikke umiddelbart matches av en annen bruker, likviditet i markedet og betaler lavere avgifter som et resultat. Denne avgiften beregnes som en prosentandel av kjøp eller salg, og prosentandelen er basert på handelsvolumet de siste 30 dagene.

Bevæpnet med all denne informasjonen, bør du være klar til å gå der ute og ta et solid valg som passer dine behov, gir et høyt nivå av støtte og sikkerhet.