Vi kommer til ICO Model’s Waterfall Moment: ICO Alerts Robert Finch on Risks, Future

I løpet av de siste årene har ICO-rommet utvidet seg enormt, noe som gjør tokenmarkedet til et av de mest spennende risikabelt, investeringsmuligheter. Med milliarder av dollar som går inn i hundrevis av ICOer, er det vanskelig å luke ut perlene fra svindelen, mens den tilsynelatende forvirring og ubesluttsomhet fra reguleringsorganer angående ICO-status gjør situasjonen desto mer kompleks.

For å få innsikt i utfordringene og fremtidsutsiktene til ICO-modellen snakket CryptoComes med Robert Finch, grunnlegger og administrerende direktør for ICO Alert, på TokenFest i San Francisco. ICO Alert er en ICO-oppdagelsesplattform som opprettholder en omfattende liste over aktive og kommende Pre-ICOer og ICOer.

Katya Michaels: ICO Alert vil feire ett års jubileum i april – ser tilbake på denne tiden, hva har du lært? Har denne reisen ført deg dit du trodde den ville?

Robert Finch: Jeg forventet aldri at noe av dette skulle skje, for å være ærlig. Min bror Mike og jeg har vært i krypto siden 2012/2013. Mot slutten av 2016 begynte vi å gå glipp av ICO-er som solgte ut på 30 sekunder, og vi innså veldig raskt at vi trengte å lage vår egen liste over hver ICO som skjedde..

Så i april la jeg opp nettstedet, og hadde aldri tenkt at det skulle være et publikumsnettsted, absolutt ikke en bedrift. Men når vi fikk ordet og folk begynte å dele lenken, ble det veldig klart at samfunnet hadde samme behov – å ha den omfattende informasjonskilden.

Dette siste året har bare vært vilt, alt har vært helt uventet, og vi er glade for neste år også.

Nye funksjoner

KM: Er det noen spesifikke planer du kan avsløre?

RF: Vi gleder oss til å bygge opp oppdagelsesverktøyene våre. Vi har den omfattende listen over ICO og Pre-ICO, og nå Min portefølje, som ble lansert tidligere denne uken, og jeg kunngjorde nettopp på scenen her på TokenFest. Vi er glade for å ta det ut av beta og utvikle flere funksjoner for å hjelpe brukerne våre med å oppdage ICO og bli deres egne risikokapitalister.

KM: Hva håper du å oppnå med Min portefølje?

RF: Hvis du tenker på ICO-rommet akkurat nå, har det bare i år vært tusen ICOer med $ 3 milliarder dollar. Du kan forestille deg, fra et investors perspektiv, er det veldig utfordrende å holde rede på de du er interessert i.

Med Min portefølje kan du enkelt lage din egen liste over ICOer og legge dem til i porteføljen din. Når datoene uunngåelig endres, slik det skjer mye i ICO-rommet, får du en oppdatering, og du vil alltid være i kontakt med hva som skjer med den ICO eller Pre-ICO.

Foss øyeblikk

KM: Du har snakket om “fossemomentet”, da folk flest vil bli investert i en slags kryptovaluta. Hvor nær tror du vi er det?

RF: Jeg vil si at fossemomentet definitivt vil skje de neste fem årene. Jeg tror vi kommer dit, og det største stykket akkurat nå som forhindrer det er varetekt innen den institusjonelle arenaen.

Mange av disse institusjonelle selskapene, hedgefondene og investeringsfondene, de har spesifikke investeringskontrakter der de faktisk ikke kan ha egne fond. Det er ironisk fordi krypto handler om holde dine egne eiendeler, men på institusjonell arena er det helt annerledes.

Så snart noen kommer med en virkelig god depotplan, tror jeg vi kommer til å se mange institusjonelle investorer, og deretter ved å forene alle deres detaljklienter, komme inn i rommet.

KM: Tror du produkter som Min portefølje vil gjøre det lettere å komme inn for den daglige investoren?

RF: Absolutt. I dette tilfellet går vi mot forbrukere i stedet for institusjonelle investorer. Vi gir den hverdagslige personen til å virkelig bli sin egen risikokapitalist. Hvis du tenker på VC tidligere, var de noen få portvakter som bestemte om et prosjekt levde eller døde. For første gang i historien har vi denne veldig forstyrrende, innovative ICO-modellen der du kan komme med en idé, og hvis publikum liker det, kan de finansiere denne ideen og til slutt bruke din desentraliserte applikasjon. Det er veldig spennende.

Skalerbarhet av Bitcoin

KM: Den første mainnet-klare Lyn-nettverk release har mange mennesker begeistret for skalerbarhet av Bitcoin. Vil det være med å bringe fossefallets øyeblikk nærmere?

RF: Jeg tror skalerbarhet er et av de største problemene annet enn forvaring fra institusjonell side som virkelig holder krypto fra å treffe det fossefalløyeblikket. Jeg tror imidlertid brukervennlighet er en annen. Når skalerbarheten er løst, vil brukervennlighet bety at du har en desentralisert app der du ikke trenger å betale en transaksjon avgifter, og forbrukere kan bruke en desentralisert app på en Blockchain uten å vite det.

Å bo i USA

KM: Etter din mening, hvordan vil handlingene til regulatorisk organer som SEC og CFTC påvirker ICO-rommet?

RF: Det er så interessant akkurat nå fordi Sier SEC at kryptokurver er verdipapirer, sier CFTC at de er det varer, og Skattemyndighetene sier de er eiendom – men juridisk sett kan det bare være en av disse tre. I alle fall er ICOs altfor kraftige av en modell til å bare forsvinne, og de vil fortsette å øke hastigheten slik de har vært i år, selv i et bearish kryptomarked.

Det vil bare være et spørsmål om ICO-ene blir i Amerika, eller går de utenlands. Jeg vil oppfordre tilsynsmyndighetene til å samle tingene sine, komme til enighet og gjøre en veldig klar reguleringsvei.

Deretter kan ICOs bli i Amerika og være til fordel for amerikanske gründere og investorer, i stedet for å reise utenlands til noen annet land. Land som er mer åpne for ICO-er kommer til å være de som har størst nytte av denne nye industrien.

Annonseforbud

KM: Hva med Google-annonseforbud, følger nøye med på Facebooks lignende beslutning? Vil dette ha en skadelig effekt på kryptovalutamarkedet og ICO-er?

RF: Jeg tror dette trekket ligner på hva regjeringer rundt om i verden gjør. For eksempel i Sør-Korea, ICO begynte å komme ut av kontroll. Regjeringen kom inn og la ned et teppe og sa “hei, stopp dette mens vi kan finne ut hva som skjer, og vi kan luke ut svindelen.” Og så nylig kom deres finansdepartement ut og sa: “ICO er tillatt igjen, men under dette spesifikke settet med regler.”

Jeg tror vi kommer til å se det samme med Google og Facebook. De kommer til å komme ut før eller senere og si “vi tillater kryptovaluta- og ICO-annonser, men under dette spesifikke settet med regler.”

KM: Kanskje dette vil også bidra til å låse ut svindel mens du tar legitime spillere til overflaten.

RF: Absolutt. Vi ser dette allerede – mengden penger som strømmer ut i ICO-rommet fortsetter å øke, men gjennomsnittlig innsamlet beløp per prosjekt avtar faktisk. Vi synes det er veldig bra fordi det fra vårt perspektiv viser at mye av pengene strømmer til legitime prosjekter som gjør innovative ting. Vi er glade for at samfunnet er det legger lista høyere for hva som er en investerbar ICO.

ICO Sjekkliste

KM: Er det en sjekkliste du følger når du undersøker ICO-ene? Hva ville være din råd til investorene når det gjelder hva du skal se etter?

RF: Jeg tror at det enkleste er bare å se på laget. Når du ser på et prosjekt, hvis de ikke har en lagside, bør du sannsynligvis ikke investere fordi det bare er noe anonym person. Hvis teammedlemmene har god oversikt, har vært i kryptorommet en stund, kan du se på noe av deres tidligere arbeid og ta din egen objektive beslutning om du vil investere i ICO eller ikke.

KM: Hva slags ICO liker du personlig å se dukke opp i markedet?

RF: Min favoritt akkurat nå som løser skalerbarhet og brukervennlighet er EOS. De bygger i hovedsak en plattform som tillater skalering til millioner av transaksjoner per sekund, og løser også brukbarhetskrav som transaksjonsgebyrer. De gjør også noen interessante ting med lesbare kontonavn.

Akkurat nå når du sender en Bitcoin eller Ethereum transaksjon, du sender den til denne veldig lange adressen til bokstaver og tall, og hvis du gjør en feil, er pengene dine bare borte. Men med EOS vil du sende penger til et kontonavn som et Twitter-håndtak. Jeg tror det ville være en mye vennligere måte å bringe folk inn i kryptovaluta uten frykt for å miste penger.

Jeg tror vi må se flere desentraliserte apper som løser reelle problemer. Det er mange ICO-er nå som har en eksisterende forretningsmodell, og de ser bare token som potensial for å skaffe penger. De få som virkelig gjør noe innovativt og tenker utenfor boksen, er de som kommer til å gi mest mulig nytte på lang sikt.

Desentraliserte DNS-servere

KM: Hvilket problem ville du løst hvis du skulle starte en ICO?

RF: Vel, dette er nerdesiden av at jeg snakker, men jeg vil gå for desentraliserte DNS-servere. Akkurat nå, når du går til et nettsted, går du virkelig til en IP-adresse, en serie med tall og perioder, men det er en stor sentralisering punktet på internett. Så hvis noen ønsket å ta ned nettstedet, kan de gå til ICANN, den sentraliserte DNS-leverandøren, og be om at de tar det ned. Når noen har løst det sentraliserte Domain Name Server-problemet, tror jeg vi kommer til å se mange virkelig kule innovative applikasjoner komme ut.