Tidligere ICO-gjennomgang: Hvorfor du ikke kan ta Polybius til banken

Det er i navnet. Den opprinnelige mørke meme som har gitt Polybius navn sin berømmelse, var faktisk myntrelatert, men ikke den typen mynter vi nå er vant til: ikke kryptokoster, men øre.

Polybius, som den urbane legenden sier det, var et hemmelig eksperiment fra den amerikanske regjeringen, et myntdrevet arkadespill med en psykoaktiv og vanedannende effekt.

Først publisert på coinop.org (sic!), Creepypastaen om Polybius, fortalte historien om en uklar arkadespillmaskin, regelmessig besøkt av menn i svart, som noterte seg poengscorer, er skummel nok..

Spillere har angivelig led av en rekke ubehagelige bivirkninger, inkludert hukommelsestap, søvnløshet, natteskrekk og hallusinasjoner, sier Wiki-artikkelen som beskriver denne mørke legenden. Omtrent en måned etter den antatte utgivelsen i 1981 skal Polybius ha forsvunnet sporløst. Det er ikke noe bevis på at spillet noen gang har eksistert. Jeg sverger at jeg ikke har redigert den slik at den passer til historien.

Vår helt i dag er Polybius ’navnebror. Seriøst, den modige pakken med eventyrere bak Polybius-prosjektet kalte den bokstavelig talt etter et legendarisk videospill av døden som aldri eksisterte.

Til tross for dette faktum, samlet prosjektet rundt $ 32 millioner i 2017 på løftet om å være en bank. Nå er den første hvitboken ikke tilgjengelig fra hovednettstedet.

Hva teamet glemte å nevne

La meg stave det for deg: Polybius ’team har bestemt at de ikke vil være en bank, men heller noe annet. Etter å ha samlet inn pengene på løftet om å være bank, og ikke noe annet. Siterer et EU-direktiv som ble vedtatt av EU-parlamentet to år før deres ICO som en ny omstendighet.

Delovõje Vedomosti, en respektert forretningsnyhetspublikasjon fra Estland, der Polybius er innlemmet, intervjuet Polybius CEO for et par uker siden. Intervjuet er en ren perle. La meg sitere noen, ehm, sitater.

Ingen forventer den spanske inkvisisjonen

“Da prosjektets idé ble gestikulert, tenkte vi å opprette en fullverdig bank som ville tilby alle banktjenester fra A til Å. Men etter å ha snakket med Europas reguleringsinstitusjoner, ble vi klar over at vi fra 2018 og fremover bank er ikke det mest fordelaktige scenariet. Det handler om de kommende endringene på bankmarkedet og datautvekslingen – jeg mener det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2), som vil gi tredjepartsagent tilgang til europeiske innskuddshavers bankkontoer. “.

Polybius CEO mente XS2A (Access to Account) sett med krav, en del av PSD2-direktivet. Selvfølgelig var det tidslinjen for adopsjon kjent for å være banebrytende og stadig skiftende, og er fortsatt. Men det var tydelig for alle i bransjen at PSD2 kom til å bli en lov i hele EU i kort til middels perspektiv.

Polybius-token-salg startet 31. mai 2017 og ble avsluttet 5. juli 2017. PSD2 ble godkjent av Europaparlamentet i 2015. XS2A ble diskutert på bank- og bransjemessig vis før Polybius-prosjektet ble “svakt”. Det var et viktig interessepunkt før Polybius til og med ble oppfattet. 5. juni 2017 det var til og med i “Forbes” (USA, ikke engang europeisk utgave!) For Guds skyld.

Og Polibius-sjefen har en nerve å si at PSD2 på en eller annen måte har endret spillereglene for dem. Det var på bordet hele tiden – ikke alltid klart, endret seg noen ganger, men det var der.

kort

Uidentifisert Fintech-objekt

La oss nå se hva teamet holder på med. Intervjuet fortsetter: “Enkelt sagt, med et stort vindu trenger vi ikke en dør lenger, slik at vi kan konsentrere oss om det som er viktig – på aggregering av betalings- og finansielle instrumenter”.

I utgangspunktet er Polybius nå ikke en bank, men snarere en tjeneste som lar brukerne samle sine finansielle produkter på tvers av forskjellige banker ved hjelp av bank-API foreskrevet av PSD2, – en enkelt bank-app for alle kontoer og tjenester den personen bruker. Denne appen analyserer brukerens forbruksvaner, og gir dem tips om hvordan du gjør det oppnå sine økonomiske mål. I hovedsak kommer en slags meta-bank-app til å tenke. Bra, men er det verdt $ 32 millioner?

“Hvordan vil du tjene penger?”, Spør DVs reporter. “Noen tjenester vil være gratis, noen premium”, – svarer Mr. Turygin, før han slipper en bombe som helt sikkert vil sende isbølger opp i tokenholderens rygg. “Også folks økonomiske informasjon er en veldig kraftig profileringskilde som kan tjene penger på ved hjelp av annonsetrafikk.”.

Men den siste chillingen kommer fremdeles.

“Hva slags markedsføring trenger titalls millioner?”

“Hvordan vil du bruke trettito millioner dollar?”, – spør reporteren. “På teamet, IT-støtte og utvikling. Men den største delen vil bli brukt på markedsføring ”. Han sa det. Han sa det. Han sa det.

Hva slags markedsføring trenger titalls millioner? ”, – reporteren ser ut til å være tydelig forbløffet.

“Kvaliteten. Konferanser, TV, Google, sosiale nettverk. For å kjøre en vellykket ICO, er det hundrevis av tusen dollar som trengs. Det er behov for midler for å utvikle prosjektet, og gjøre verden kjent om det, høyt. En vellykket fintech-produktlansering krever enorme utgifter, så millioner kreves for å lage et ekte kvalitetsprodukt ”.

Jeg kunne hvile saken min her, mine damer og herrer, men det er den siste. Polybius-nettstedet sier at de ansetter “Chief Legal Counsel”. Kanskje, bare kanskje, hvis dette ble gjort to år før, ville ting være annerledes nå?

Ser inn i krystallkulen

Hva slags fremtid forventer Polybius og pengene til investorene deres? Hvis vi var i år 2000, ville jeg se etter kjøp av Aeron-stoler for kontorene deres. Ser jeg det, ville jeg være sikker på at prosjektet var dømt.

Jeg vet ikke hva som tilsvarer Aeron i disse dager, men hvis vi på en eller annen måte lærer om overdådige utgifter til kontormøbler, eller enda verre, de spennende intervjuene i interiørdesignmagasiner om hvor flotte og fine og enkle og komfortable Polybius-kontorer i Brussel (de har flyttet til Brussel, helvete ja) er, jeg vil være sikker på at disse menneskene er ferdige med.

Lærdommer

Dette markedet gråter etter regulering. Hva skjedde her? Teamet har endret ideen som de mer enn vellykket har solgt til mengde investorer, etter å ha samlet inn midlene. Effekten av denne endringen på inntektene er uklar. Tokeninnehavere hadde ingen kontroll over denne avgjørelsen.

ICO: begynn å regulere deg selv før regjeringen gjør det. Gjør det til en regel å ha en uavhengig direktør eller to i styret ditt med vetorett, for å representere tokenholdere. Håndheve frivillig prinsipper for eierstyring og selskapsledelse. Eller dristige utslettere og fryktløse pionerer som Polybius vil freaking dra oss alle til bunns.