De største Crypto Crimes and Fiascos til dags dato: Vår topp 10-liste

I tider med den pågående kryptoøkonomiske krisen ― for å minne oss selv på at vi har sett langt verre bring, gir vi deg vår topp 10-liste over de mest beryktede forbrytelsene og sviktene i kryptoverden til i dag:

De største kryptoforbrytelsene og fiascosene til dags dato: vår topp 10-liste

I tiende plass er vår gode gamle venn Charlie Shrem som bare fortsetter. Charlie serverte allerede tid tilbake i 2014 for å gjøre Bitinstant-kryptobetalingssystemet tilgjengelig for narkotikahandlere på Dark Web.

Nå blir han saksøkt av Winklevoss tvillinger for ikke å gi tilbake sin andel av Bitcoins, tilsvarende 32 millioner USD på tidspunktet for søksmålet, som kan klassifiseres som en form for underslag. Om Charlie er bevist skyldig eller uskyldig, gjenstår å se.

I niende plass er den berømte thailandske skuespilleren Jiratpisit Jaravijit, kjent under scenenavnet Boom, som er altfor hensiktsmessig for å ha forårsaket en stor medieboom tidligere i år da han ble arrestert for å ha stjålet 34 millioner dollar i Bitcoin fra en ung finsk investor..

Etter en innledende introduksjon på nettet ble den finske mannen ført til et kasino i Macau og tilbudt å investere i den nye, varme Dragon Coin. Da han gjorde nettopp det, svindlerne ledet av Jiratpisit Jaravijit forsvant sporløst, men heldigvis ble de til slutt lokalisert og pågrepet.

I åttende plass er NiceHash, en av de største crypto mining plattformene i verden, basert i Slovenia, en tidligere bestanddel av den sosialistiske republikken Jugoslavia. NiceHash kom under et cyberangrep i desember 2017 da Bitcoin-boblen var i full styrke. Nesten 5000 Bitcoins ble stjålet som et resultat av godt orkestrert sikkerhetsbrudd som forårsaket nettstedet rundt 62 millioner USD.

Utrolig, mens NiceHashs rykte virkelig ble skadet, fungerer plattformen fortsatt i dag og anses av mange å være et av de mest anerkjente gruveselskapene rundt.

I syvende plass er Zhou-saken fra Kina. Sommeren i år arresterte kinesiske politimyndigheter en gruppe IT-spesialister med base i Shaanxi-provinsen i Sentral-Kina, som brukte ekstern kapringsteknikk for å få kontroll over datamaskiner hos flere navngitte internettbedrifter..

Kriminelle, ledet av Zhou, klarte å stjele digital valuta for 87 millioner dollar, som regnes som det største kryptotyveri noensinne, og alt dette, husk deg, til tross for den kinesiske regjeringens pågående kryptoforbud.

I det sjette plass er det italienske selskapet Bitgrail hvis servere visstnok har hatt et stort sikkerhetsbrudd i februar i år. Under kryptobeleiringen stjal hackere 17 millioner Nano-tokens, som på tidspunktet for hendelsen tilsvarte 195 millioner USD.

Nyheten gikk fra forferdelig til enda mer skandaløs da det senere ble rapportert at grunnleggeren, Francesco Firano, kan ha simulert angrepet for å dekke ulovlige uttak fra kundenes lommebok fra året før. Etterforskningen pågår fortsatt med investorene som saksøker selskapet og Bitgrails kryptopunge som ble konfiskert av det italienske politiet.

I femte plass er Parity Technologies basert i Tyskland med kontorer i Storbritannia. I kanskje den største episke feilen i kryptoverdenen hittil kjent, mistet Parity 300 millioner dollar av Ether da en bruker ved et uhell ble eier av alle Paritys multi-signatur lommebøker i fjor..

Parity hadde fikset systemet for å bekjempe gjentatte cybertrusler fra hackere; Dette bakset imidlertid en million ganger ved å legge igjen en feil i systemet deres som førte til den særegne situasjonen til at en klient hadde fått eierskap til andre kunders midler, som klienten deretter flyttet rundt.

Mens han prøvde å sette ting i panikk, ødela brukeren, “devops199”, overføringskoden, som uforvarende låste alle midlene i lommebøker uten mulighet for tilgang. Parity sies å jobbe med å løse problemet, for øyeblikket uten synlig resultat. Hardgaffeltypeløsninger og alternative ruter har blitt foreslått, men Ethereum har ikke vært veldig støttende i å følge med.

I fjerde plass er Coincheck, basert i Japan, med det største rapporterte cybersikkerhetsbruddet hittil kjent, også (ganske alarmerende) fra tidligere i år. I januar, under et godt utført angrep, stjal hackerne 523 millioner NEM-mynter fra utvekslingsplattformen, som på ulykkestidspunktet var verdt omtrent 530 millioner USD, og ​​førte selskapets sjokkerte president til å kalle det “det største tyveriet verdens historie ”.

Det japanske firmaet viste full overholdelse av lokal lov ved å åpne dørene for inspeksjoner og lovet å refundere sine kunder. I april så Monex Group, som spesialiserer seg på tradisjonell økonomi, en mulighet i den sårede kryptogiganten og kjøpte Coincheck. Imponerende lever plattformen videre med planer om å komme inn på det amerikanske markedet.

I tredje plass er One Coin, en nå kjent kryptopyramide, den største Ponzi-ordningen i kryptoverdenen. Svindelen startet tilbake i 2015 i Bulgaria av Ruja Ignatova med sine medskyldige og spredte seg til andre regioner, som det er tilfelle med enhver pyramide. Kjernen i det var dette: Lær hvordan du kan kryptohandel med oss ​​og støtte vår kryptovaluta, One Coin; invester i det og dermed i fremtiden, bruk midlene vi gir for å bryte det.

Ingenting av det gikk selvfølgelig hvor som helst, bortsett fra at hjernen bak operasjonen samlet inn store summer. Mens den fulle svindelen ennå ikke er bestemt, foretok føderale påtalemyndigheter i USA arrestasjoner og siktet gjerningsmennene for en økonomisk kriminalitet på 400 millioner dollar; påtalemyndighetene i Kina arresterte enda flere svindlere i landet sitt og ga tallet på 267 millioner dollar, og tok den totale skaden til 667 millioner dollar. Så langt.

I andre plass er Indias helt eget Bharatiya Janata-parti, som i juli i år ble beskyldt for hvitvasking av penger ved å bruke Bitcoin av ikke mindre enn den indiske kongressen selv. Beskyldningen om partiets tvilsomme aktiviteter fra året før ble offentlig presentert av Shaktisinh Gohil, en talsperson for All India Congress Committee, som hevdet at Bitcoin hadde blitt brukt til å konvertere partiets “svarte penger til hvite”..

I et land full av korrupsjon var en beskyldning om hvitvasking ikke noe nytt; det som var nytt er at Bitcoin hadde blitt instrumentet. Det, pluss mengden svarte penger angivelig konvertert til Bitcoin, hele 760 millioner USD. Indias høyesterett har siden blitt bedt om å iverksette en formell rettslig etterforskning, men utfallet forblir usikkert.

Og endelig, for det første er Silk Road og dens skaper Ross Ulbricht, hjernen bak den beryktede plattformen som er ansvarlig for popularisering av Bitcoin – den gangen fremdeles et nytt fenomen – med tanke på desentralisert handel på det mørke nettet, hovedsakelig med ulovlige stoffer og skytevåpen.

I 2013 ble Ulbricht pågrepet av FBI og senere siktet for datamaskinhacking, hvitvasking av penger og narkotikahandel. Bitcoins hans ble beslaglagt og ført til US Marshals Office, som holdt en offentlig auksjon og solgte dem til flere kjøpere, blant dem Timothy Draper og Barry Silbert.

Mens Ulbricht soner en dobbelt levetid i Colorado High Penitentiary, må det være vondt for ham å innse at hans 144 000 Bitcoins ville vært verdt svimlende 2 milliarder dollar på tidspunktet for hans endelige anke..

Vi håper du likte listen vår. Du vil kanskje også like denne: